Meniu

25 Mai, la 20:00. Face Steaua Roșie eventul contra lui Partizan?

Steaua Roșie - Partizan este unul dintre cele mai explozive dueluri din Europa, iar finala Cupei Serbiei ne pregătește un nou episod al acestei rivalități. În campionat, alb-roșii au câștigat titlul detașat, motiv pentru care pornesc favoriți în partida de marți, dar orice meci disputat între cele două s-a disputat sub semnul echilibrului.

În ultimii 4 ani, Steaua Roșie nu a avut adversar în campionatul Serbiei, dar acest lucru nu i-a garantat și succesul în cealaltă competiție internă, Cupa. Dacă în prima ligă supremația a fost asigurată de cele două mari forțe, Cupa Serbiei a fost un prilej și pentru celelalte echipe implicate să se mai bucure de trofeu.

Au defilat și în Serbia, și în Europa

În acest sezon, Steaua Roșie s-a descurcat admirabil pe toate fronturile. În campionat, aproape că a distrus competiția și a reușit să termine neînvinsă după 38 de etape, timp în care a obținut 35 de victorii și doar 3 egaluri. În plus, golaverajul este uluitor: 114 goluri marcate și doar 20 primite.

În Europa League, lucrurile nu au stat cu mult prea diferit, chiar dacă adversarele au fost mult mai puternice. Crvena Zvezda a ieșit de pe locul 2 dintr-o grupă cu Hoffenheim, Gent și Liberec, singura înfrângere fiind suferită în Germania. Apoi, în fazele eliminatorii, trupa din Belgrad a dat peste AC Milan și chiar dacă nu a pierdut în cele două manșe, egalul obținut de italieni la Belgrad, 2-2, a făcut inutil efortul din returul disputat pe San Siro (1-1).

Partizan e specialista Cupei

De partea cealaltă, Partizan a ieșit rapid din cupele europene și a contat doar în competițiile interne. Totuși, ritmul impus de rivala din Belgrad nu a putut fi susținut și de alb-negri, care au terminat sezonul cu 5 înfrângeri și două egaluri în cele 38 de etape, deci la 13 puncte în spatele celor de la Steaua Roșie.

Totuși, Cupa Serbiei este o competiție în care Partizan a avut succes mult mai des decât marea rivală. În ultimele 5 ediții, aceasta a câștigat de 4 ori, ultimul event fiind însă înregistrat tocmai în 2016. În același timp, Steaua Roșie nu se poate lăuda cu evoluțiile din Cupă. Ultima oară a câștigat acest trofeu în 2012, iar cel mai recent event a fost obținut tocmai în 2007.

Pentru că vorbim de un meci al orgoliilor, trebuie analizată cu atenție situația. Totuși, un succes al celor de la Steaua Roșie este mai probabil după prestațiile din ultima vreme, mai ales că cei 14 ani care au trecut de la ultima dublă campionat-cupă pot funcționa ca o motivație suplimentară. 1 solist este, astfel, pronosticul pe care l-am ales, iar cota de aproape 2.50 este excelentă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 37 de meciuri disputate în toate competițiile, inclusiv în Europa League, Steaua Roșie este neînvinsă. În acest timp, a obținut 32 de victorii;
  • În cele mai recente 3 meciuri, toate câștigate, Steaua Roșie are un golaveraj uluitor: 16-2;
  • Partizan a pierdut ultimul meci oficial, 0-1 cu modesta Mladost;
  • Ultima confruntare directă a fost câștigată de Steaua Roșie, care s-a impus cu 1-0.