Meniu

1 Iunie, la 19:00. Continuă Armenia forma bună și în Croația?

Croația se pregătește de Euro în compania Armeniei, o națională care în ultimele luni a impresionat serios și care vine după o serie excelentă de victorii. Vicecampioana mondială, în schimb, nu traversează cea mai bună perioadă, astfel că ne pregătim să vedem un meci în care să vedem goluri din ambele direcții.

Meciurile amicale de dinaintea turneelor finale sunt folosite de selecționeri nu doar pentru a cristaliza o formulă de start, dar și pentru a încerca mai multe strategii. Ieșiți din zona de confort jucătorii sunt predispuși mai mult greșelilor, iar Croația - Armenia pare să fie unul dintre acele jocuri.

Doar cu Cipru și Malta au fost fioroși

Vicecampioană mondială în 2018, atunci când se înclina în fața Franței cu 2-4 în finala de la Moscova, Croația a scăzut ritmul între timp. Rămasă și fără Ivan Rakitic și Mario Mandzukic, naționala de la Zagreb a suferit în ultimii ani, în ciuda unui lot cu nume mari. Luka Modric este în continuare vedeta incontestabilă a ex-iugoslavilor, dar nume precum Ante Rebic, Ivan Perisic, Marcelo Brozovic sau Mateo Kovacic strălucesc și ele.

Chiar și așa, Croația nu a făcut față adversarilor cu nume pe care i-a întâlnit în ultimele 12 luni. Pe lângă înfrângerile cu Franța, Portugalia sau Suedia, vicecampioana mondială a ratat inclusiv startul în preliminariile pentru Mondialul din 2022. Slovenia a produs surpriza și a câștigat meciul de debut din grupă cu 1-0, iar pentru croați nu au mai rămas decât bucuriile unor victorii cu Malta (1-0) sau Cipru (3-0).

Armenia e liderul grupei

De partea cealaltă, Armenia se descurcă excelent, în ciuda unei grupe destul de dificile. După ce a traversat timpuri mai puțin fericite, care au culminat cu o înfrângere drastică în fața Italiei, 1-9 la finalul lui 2019, armenii și-au revenit.

Naționala lui Mkhytarian are 8 meciuri la rând fără înfrângere, 6 dintre care sunt victorii. Succesele au venit mai ales în ultima perioadă, ultimele 5 partide ale ex-sovieticilor fiind toate câștigate. Astfel, într-o grupă cu Germania, România sau Islanda, Armenia este lider. Și asta pentru că a învins atât Islanda (2-0), cât și pe Lichtenstein (1-0) sau România (3-2).

Tocmai pentru că forma ofensivă a armenilor este deosebită, ne așteptăm să reușească să dea măcar un gol și croaților. Din acest motiv, un GG la partida de marți seară de la Osijek pare o variantă plauzibilă, iar cota de peste 2.00 e una de care putem profita.

PUNCTE CHEIE:

  • Armenia vine după o serie de 5 victorii la rând, inclusiv cu România, Islanda sau Macedonia;
  • Oaspeții au marcat de fiecare dată în ultimele 10 meciuri jucate, perioadă în care totalul golurilor înscrise este de 16;
  • Armenii au reușit să înscrie în 10 din precedentele 11 deplasări și au un total de 19 reușite în acest timp;
  • 11 din ultimele 14 meciuri ale Croației s-au terminat cu goluri de ambele părți;
  • Ex-iugoslavii au primit gol în 10 din precedentele 13 meciuri jucate acasă, perioadă în care au scos mingea din propria plasă de 15 ori.