Meniu

Croația - Franța

Reușește campioana mondială să demanteleze iar apărarea croată?

Cele mai bune două echipe de la ultima Cupă Mondială se întâlnesc pentru a treia oară în ultimii doi ani. Precedentele două întâlniri au fost câștigate de Franța, de fiecare dată după meciuri-spectacol, însă de data asta confruntarea se va desfășura la Zagreb, acolo unde Croația are un palmares excelent.

În 2018, echipa lui Luka Modric, Ivan Rakitic și Mario Mandzukic provoca surpriză după surpriză și ajungea până în ultimul act al Mondialului. Acolo, după trei meciuri de câte 120 de minute în fazele anterioare, croații au sucombat în fața Franței, care dominase cu autoritate fiecare adversar care i-a ieșit în cale.

“Cocoșii” au un izvor nesecat de talente

Finala, așa cum am amintit și în deschidere, s-a terminat 4-2 pentru echipa lui Deschamps, care și-a impus jocul și nu a lăsat prea mult loc pentru emoții. Între timp, din naționala Croației au dispărut în ultimii doi ani lideri precum Rakitic și Mandzukic, iar Ante Rebic, una din revelațiile din 2018, este accidentat acum. Și, pentru că fondul de jucători al talentaților croați este unul limitat, aceste absențe s-au simțit în evoluțiile echipei lui Zlatko Dalic.

Nu același lucru se poate spune și despre Franța, una din puținele echipe din lume care poate alinia două echipe de valori similare. Absolut toate compartimentele lui Deschamps sunt dublate sau chiar triplate de jucătorii pe care tehnicianul îi are la dispoziție, astfel că eventualele absențe ale unui Pogba, Mbappe sau Griezmann nu ar fi resimțite la nivelul jocului.

Pentru francezi, principalii inamici sunt propria ambiție și echipele care se organizează impecabil în defensivă. Nu va fi cazul, cel mai probabil, ca acest lucru să se întâmple contra Croației, de aceea “cocoșii” pornesc cu prima șansă și miercuri.

KEY POINTS:

  • Ultimele șapte meciuri are Croației s-au terminat cu pariul “GG” bifat. Cele mai recente șase s-au terminat cu minimum trei goluri marcate
  • Opt din precedentele nouă jocuri disputate acasă de vicecampioana mondială s-au terminat GG3+
  • În cele opt confruntări între cele două, Croația nu a câștigat niciodată și a fost învinsă de șase ori (golaveraj 17-7, patru din ele s-au terminat GG3+)
  • Ultimele două întâlniri directe s-au terminat cu scorul de 4-2 în favoarea Franței
  • Campioana mondială a marcat în cinci din cele mai recente șase jocuri afară (golaveraj 12-3 în acest interval)
  • Franța a strâns 13 victorii, două egaluri și o singură înfrângere (0-2 în Turcia) în ultimele 16 jocuri (golaveraj 40-9 în acest interval)