Meniu

JUVENTUS PRINDE CU NOROC LOCUL DE EUROPA

Juventus își încheie miercuri seară, pe Allianz Stadium din Torino, campania rușinoasă din Liga Campionilor când va aborda miercuri seară, contra liderului grupei H, Paris Saint-Germain.

Echipa lui Allegri are încă mari emoții pentru a-și asigura locul 3 în grupă, în timp ce oaspeții se luptă la rândul lor pentru a-și securiza prima poziție în detrimentul Benficăi.

SEZON APROAPE COMPROMIS PENTRU JUVENTUS

Imposibilul era cât pe ce să se întâmple atunci când Juventus a abordat Benfica având nevoie de toate cele trei puncte pentru a-și păstra în viață visele de calificare în optimile Ligii Campionilor, dar bagajele erau deja făcute atunci când portughezii au luat un avans de 3 goluri (4-1) pe Estadio da Luz.

Două goluri rapide ale lui Weston McKennie (absent pentru acest meci) și Arkadiusz Milik chiar înainte de minutul 80 aveau să pregătească un final cu sufletul la gură, dar "Bătrâna Doamnă" nu a reușit să mai găsească forța necesară pentru a înscrie cele două goluri suplimentare pe care și le dorea cu disperare, iar parcursul lor în cel mai înalt nivel al Europei s-a încheiat.

Din sezonul 2013-14, Juventus nu a mai fost eliminată din faza grupelor în Liga Campionilor, dar Allegri, aflat sub presiune, își păstrează în continuare încrederea celor de la conducere, în timp ce echipa sa, aflată pe locul al treilea, încearcă să țină piept amenințării lui Maccabi Haifa pentru a se califica în Europa League.

O serie de trei victorii și trei meciuri fără goluri în Serie A a ajutat cel puțin la înăbușirea unora dintre murmurele de nemulțumire, Nicolo Fagioli reușind să înscrie golul victoriei în deplasarea de la Leece în weekend, iar sediul din Torino a fost amabil cu Juventus în ultimele săptămâni.

Juventus riscă să devină doar a doua echipă italiană care pierde cinci meciuri în faza grupelor într-o singură campanie de Liga Campionilor, urmând pașii nefericiți ai lui AS Roma din sezonul 2004-05.

Toate speranțele pe care Paul Pogba le avea de a reprezenta Franța la Cupa Mondială au primit încă o lovitură, rapoartele susținând că mijlocașul a suferit un nou eșec în recuperarea sa după o accidentare la coapsă și este puțin probabil să joace din nou înainte ca Didier Deschamps să își numească echipa.

De asemenea, Bătrâna Doamnă va trebui să se descurce și fără atacantul cheie Dusan Vlahovic din cauza unei accidentări la aductori, în timp ce McKennie a acuzat și el o problemă musculară în victoria cu Lecce, adăugându-se la lunga listă din infirmeria italienilor. Pentru a înrăutăți situația, atacantul de 19 ani, Matias Soule, a părut, de asemenea, să se confrunte cu o problemă în finalul meciului din weekend și cel mai probabil nu va juca contra lui PSG.

Marley Ake, Leandro Paredes, Angel Di Maria, Gleison Bremer, Mattia De Sciglio, Federico Chiesa, Samuel Iling-Junior și Kaio Jorge sunt, de asemenea, indisponibili, dar Manuel Locatelli ar trebui să revină după problemele personale, într-un impuls foarte necesar pentru Allegri. Danilo este suspendat pentru cumul de cartonașe, astfel că va fi foarte interesant de văzut ce echipă va improviza Juventus pentru acest duel.

PSG TREBUIE SĂ DEMONSTREZE ÎN LIGĂ

Antrenorii defensivi ai lui PSG au avut mult de lucru în ultimele săptămâni, dar, din fericire pentru Christophe Galtier, celebrul său triumvirat ofensiv a ignorat zgomotul exterior care înconjoară toate eforturile lor din afara terenului pentru a-și continua parcursul remarcabil în fața porții.

Contractul lui Lionel Messi, viitorul lui Kylian Mbappe și recentele probleme juridice ale lui Neymar au fost toate episoade noi în telenovela în curs de desfășurare a PSG, dar trioul a fost în cântec în bătaia 7-2 de săptămâna trecută a lui Maccabi Haifa, care a confirmat locul Les Parisiens în fazele eliminatorii.

Toți trei au trebuit, de asemenea, să salveze PSG de probleme în weekend, când au fost speriați de Troyes, dar în cele din urmă au smuls un succes 4-3 pe Parc des Princes - a patra victorie în toate competițiile și care îi menține pe PSG în fruntea Ligue 1.

PSG și Benfica au fost la egalitate pe toată durata fazei grupelor, dar oamenii lui Galtier trebuie doar să egaleze sau să îmbunătățească rezultatul adversarilor lor din ziua a șasea pentru a se califica în grupă, iar seria lor neînvinsă în toate competițiile se ridică acum la 28 de meciuri.

Campionii francezi au câștigat, de asemenea, fiecare dintre ultimele patru meciuri din faza finală a grupelor în meciurile din Liga Campionilor - marcând cel puțin patru goluri de fiecare dată - și s-au impus cu 2-1 în fața lui Juve la începutul acestei stagiuni, dar nu au triumfat niciodată împotriva Bătrânei Doamne în deplasare în Europa (e drept, multe s-au schimbat de-a lungul anilor iar echipa lui PSG de acum nu mai are nici o legătura cu cea care se confrunta anterior cu Juventus).

Diferența de valoare și de joc pare prea mare în acest moment, iar faptul că Juventus nu se va putea baza pe nici unul din oamenii de gol ne face să mizăm în mod clar pe oaspeți, pentru o cotă de 1.70.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus a pierdut 4 din cele 5 meciuri din grupele Ligii, primind și minim două goluri în fiecare înfrângere;
  • Cu tot cu meciurile din sezonul trecut, Juve are acum 6 înfrângeri în ultimele 8 partide europene, un bilanț rușinos pentru o echipă cu o asemenea tradiție;
  • Bătrâna Doamnă are o listă lungă de indisponibil pentru acest meci, mai ales în compartimentul ofensiv, de unde vor lipsi Vlahovic și Di Maria, dar și McKennie Watson sau Danilo, oameni importanți în angrenajul echipei;
  • PSG are 11 victorii și 3 remize în ultimele 14 partide;
  • După dubla remiză contra Benficăi, PSG este aproape obligată să câștige acest meci pentru a-și asigura prima poziție în grupă.