Meniu

LENS OBȚINE DOAR EGALUL LA STRASBOURG

După o victorie spectaculoasă împotriva lui Paris Saint-Germain în ziua de Anul Nou, Lens va încerca să reducă și mai mult diferența față de primul loc în clasamentul Ligue 1 miercuri, când va face deplasarea la penultima clasată, Strasbourg.

În urma victoriei cu 3-1 în fața liderului campionatului, echipa lui Franck Haise s-a apropiat la patru puncte de parizieni și se prezintă la meciul de miercuri după o victorie în Coupe de France, în timp ce gazdele au pierdut la penalty-uri în meciul de vineri din aceeași competiție.

ASCENSIUNE FABULOASĂ A LUI LENS

Lens abordează această deplasare cu multă încredere, după ce s-a apropiat la patru puncte de liderul clasamentului cu o evoluție de excepție, câștigând șase din ultimele șapte meciuri din Ligue 1 și remizând contra lui Nice.

După un început neînvins de campanie, Galben-roșii au suferit o înfrângere la limită la Lille în octombrie, iar de atunci nu au mai pierdut în prima ligă franceză, învingând mai întâi Montpellier, Marseille, Toulouse, Angers și Clermont, înainte de pauza de la Cupa Mondială.

Echipa lui Franck Haise a revenit în acțiune cu o deplasare la Nisa, dar nu a reușit să adauge decât un punct la cont în urma unei remize fără goluri, ajungând astfel la șapte puncte în spatele liderului Paris Saint-Germain, înainte de a se confrunta cu un test dificil de disputat acasă cu Les Parisiens în ultima lor deplasare în campionat.

Przemyslaw Frankowski i-a dat lui Lens un avantaj timpuriu în acel meci și, după ce Hugo Ekitike a egalat rapid pentru oaspeți, Lois Openda a restabilit avantajul Galben-roșilor în minutul 30, pentru ca Alexis Claude Maurice, în startul reprizei secunde, să pecetluiască o victorie memorabilă și a reduce deficitul la patru puncte în fruntea campionatului, stabilind astfel și prima înfrângere stagională a lui PSG.

Acum, în urma unei victorii de 2-0 în Coupe de France împotriva lui Linas-Montlhery, cu Seko Fofana și Florian Sotoca ca marcatori, oamenii lui Haise vor încerca să pună mai multă presiune pe campionii în exercițiu cu o a 13-a victorie în campionat în ceea ce a fost un sezon atractiv, pe măsură ce ne apropiem de finalul turului.

STRASBOURG SIMTE FIORII RETROGRADĂRII

Strasbourg abordează meciul de miercuri cu Lens cu o nevoie disperată de un rezultat pozitiv în primul său meci fără Julien Stephan la cârmă, deoarece se află pe locul 19 în Ligue 1, având doar o singură victorie în prima ligă franceză până acum în acest sezon, contra lanternei roșii Angers.

Acel triumf a avut loc la începutul lunii octombrie, iar Le Racing a reușit doar trei puncte în șapte deplasări de atunci, nereușind să își schimbe forma de la revenirea din pauza de la Cupa Mondială, în ciuda unor performanțe rezistente.

În primul rând, au călătorit pentru a se confrunta cu liderul campionatului, Paris Saint-Germain, după Crăciun, și au fost privați de o parte din pradă în remiza 1-1 care se contura, datorită unui penalty controversat dictat în prelungiri Kylian Mbappe transformând lovitura de pedeapsă pentru a păstra toate cele trei puncte pentru gazde, înainte de a încerca să își revină acasă la Troyes în noul an.

După ce a fost condusă cu 2-0, Le Racing a egalat prin Habib Diallo și Ismael Doukoure, dar avea să se întoarcă din nou cu mâna goală, Xavier Chavalerin marcând golul decisiv cu 10 minute înainte de final, iar în urma eliminării din Cupa Franței în fața lui Angers la penalty-uri, după un rezultat de egalitate fără goluri vineri, timpul lui Stephan la cârma echipei a luat sfârșit.

Acum în căutarea unui manager permanent și la patru puncte de salvare, după ce a adunat doar 11 puncte din primele 17 meciuri, Strasbourg va fi disperată să revină la victorie miercuri, dar se va confrunta cu un test deosebit de dificil împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe din Ligue 1.

PONTURI STRASBOURG - LENS

  • Chiar dacă Strasbourg va fi disperată să obțină un rezultat pozitiv iar Lens nu excelează pe teren străin, unde mai mult a remizat, cota de 2,2 propusă pentru victoria oaspeților este una cel puțin atractivă;
  • Pentru cei care vor să mizeze mai mult pe siguranță, pariul X2 este extrem de bine motivat, gazdele având o singură victorie în această stagiune iar oaspeții o singură înfrângere;
  • Nu în ultimul rând, cota de 2 pentru pariul NGG (marchează cel mult una din echipe) este de luat în calcul, Lens având cea mai bună defensivă din campionatul francez și practicând un fotbal foarte ermetic în deplasare.

PUNCTE CHEIE STRASBOURG - LENS:

  • Strasbourg continuă sezonul dezolant și a ajuns la 10 meciuri consecutive fără victorie (două dintre ele amicale);
  • Strasbourg are un singur meci de campionat din ultimele 10 în care a evitat să primească cel puțin două goluri (și nu are nici un meci fără gol primit);
  • Singurul succes din actuala stagiune a lui Strasbourg este contra ultimei clasate, Angers;
  • Lens are 10 victorii și o remiză în ultimele 11 partide (trei dintre ele amicale);
  • În 6 din cele 9 meciuri cu echipe din a doua jumătate a clasamentului Lens a păstrat poarta intactă. De altfel, Lens are cea mai bună defensivă din Ligue 1.