Meniu

LAZIO, SPULBERATĂ DE MIDTJYLLAND

După ce au avut parte de rezultate opuse în prima etapă a fazei grupelor Europa League, Midtjylland și Lazio se vor lupta joi pe MCH Arena pentru cele trei puncte puse în joc.

În timp ce vulturii au măturat cu Feyenoord, scor 4-2, și au luat o opțiune importantă la primul loc în grupă, gazdele au suferit un eșec în Austria, pierzând cu 1-0 în fața celor de la Sturm Graz, echipă cotată cu cele mai mici șanse să treacă în runda următoare.

LAZIO PARE CHIAR MAI PUTERNICĂ DECÂT ÎN SEZONUL TRECUT

Ajunsă la cea de-a zecea participare în Europa League de la înființarea acesteia în 2009, Lazio a luat un avans de trei goluri înainte de pauză pe Stadio Olimpico, când a învins-o pe Feyenoord, finalista Ligii Conferințelor din sezonul trecut (finală pe care a pierdut-o tot în fața unei echipe italiene, AS Roma).

După ce Luis Alberto a deschis scorul, Felipe Anderson a plusat cu un al doilea gol pentru biancocelesti, înainte ca Matias Vecino să mai înscrie două goluri, câte unul în fiecare repriză. Matias Vecino mai semnase doar două reușite în cele 19 apariții anterioare în Europa, pentru Fiorentina și Inter.

Deși Maurizio Sarri a fost nemulțumit de cele două goluri primite în ultimele 20 de minute, echipa sa a făcut un prim pas pozitiv pentru a-și asigura un loc în primele două locuri în Grupa H și, odată cu acesta, locul lui Lazio în faza eliminatorie pentru a opta oară.

Cu toate acestea, eliminarea în fața lui Porto în turul play-off al competiției din sezonul trecut a venit după o nouă înfrângere în deplasare: Lazio a câștigat doar unul din ultimele 13 meciuri disputate în deplasare în Europa; pierzând de opt ori în acest proces.

De la începutul domniei lui Sarri la Roma, anul trecut, Vulturii au fost deosebit de inconsecvenți atunci când au părăsit capitala Italiei, astfel că ar putea călători în Jutland cu o oarecare teamă, deși au obținut a treia victorie a sezonului din Serie A duminică, acasă la Verona. În plus, echipa a arătat excelent în victoria contra lui Inter, 3-1, și a prestat un fotbal solid contra lui Napoli, în care s-a văzut învinsă după ce preluase conducerea tabelei din minutul 4.

Căpitanul și atacantul-vedetă Ciro Immobile - care a marcat de 20 de ori în 31 de meciuri europene pentru club - a deschis scorul în weekend, iar aportul său ar putea fi crucial și joi.

MIDTJYLLAND E ÎN CĂDERE LIBERĂ

După ce a fost eliminată în faza grupelor din sezonul trecut al Europa League, Midtjylland a început actuala stagiune cu obiectivul clar de a merge mai departe de această dată.

Conduși de Sturm Graz după doar opt minute, însă, vicecampionii Superligii daneze din ediția trecută au plecat cu mâna goală în seara inaugurală, deși au jucat cu un om în plus în ultima parte a meciului, după ce Hierlander de la gazde a văzut al doilea galben în minutul 73. Până la pauză însă Sturm Graz a mai ratat și un penalty și a avut un total de 8 ocazii de gol, în timp ce formația daneză nu a reușit să ajungă nici măcar o dată la poarta adversarilor.

Această înfrângere a continuat o tendință îngrijorătoare pentru o echipă care întâmpină mari dificultăți în prima parte a sezonului - a luat doar 10 puncte din nouă meciuri și se află pe locul opt în clasamentul Superligii, fiind eliminată rușinos din preliminariile Ligii Campionilor de către Benfica.

După ce a terminat printre primele trei echipe din Danemarca în 10 din ultimii 11 ani, ierarhia Lupilor a considerat că trebuie să acționeze la sfârșitul lunii august; l-a concediat pe managerul Bo Henriksen pentru a-i face loc fostului antrenor al Barcelonei B, Albert Capellas.

Cu două înfrângeri și o victorie în cele patru meciuri pe care le-a disputat până acum, Capellas are mult de lucru dacă Midtjylland vrea să își refacă moralul bolnav și să depășească faza grupelor Europa League pentru a doua oară în scurta istorie a clubului.

PUNCTE CHEIE:

  • Midtjylland a continuat în weekend debutul slab de campionat, în care a strâns doar 10 puncte în 9 etape și are doar un punct avans față de penultimul loc;
  • În ultimele 9 partide, Midtjylland are un singur succes, contra lui Brondby, echipă cu care se află la egalitate de puncte în clasament;
  • În Europa, Midtjylland a fost surclasată în ambele manșe contra Benficăi și a pierdut meciul inaugural, la Sturm Graz, echipa cotată cu ultima șansă în grupă. A fost al șaselea meci european fără succes pentru danezi, care au mai pierdut cu PAOK și au remizat de două ori cu AEK Larnaca;
  • Lazio a reușit o victorie categorică în prima rundă de Europa League, 4-2 cu Feyenoord, și vine după un nou succes în campionat, 2-0 cu Verona. Tot în debutul acestui sezon Lazio s-a impus cu 3-1 contra lui Inter;
  • Lazio a trecut și în sezonul precedent de grupele Europa League, deși le-a avut ca adversare pe Galatasaray (echipă ce i-a pus apoi probleme Barcelonei), Marseiile sau Lok. Moscova.