Meniu

04 Noiembrie, la 22:00. AS Roma, doar egal

Joi seară, Roma și Bodo/Glimt se înfruntă în Liga Conferințelor Europa, ambele știind că o victorie le va plasa în fazele eliminatorii.

Confruntarea de pe Stadio Olimpico are loc la doar două săptămâni după ce norvegienii i-au uimit pe greii italieni cu o victorie cu 6-1 în Scandinavia.

Jose Mourinho va susține că nu merită să fie criticat pentru rezultatele recente ale echipei sale de la Roma, în ciuda faptului că aceasta ocupă în prezent locul patru în Serie A.

Lucrurile sunt însă departe de a fi roz, după cinci înfrângeri în zece meciuri în toate competițiile și criticile dure ale portughezului la adresa jucătorilor săi de rezervă.

Înainte de a încerca să răzbune umilința de acum două săptămâni, Mourinho este încă înțepenit de pierderea recordului de invincibilitate pe teren propriu în Serie A, pe care îl deținea de mult timp.

Deși progresul în această competiție este secundar pentru a supraviețui în primele patru locuri din prima ligă italiană, se așteaptă ca Mourinho să aleagă o formație puternică pentru meciul de pe Stadio Olimpico.

Tammy Abraham ar putea fi titularizat pentru prima dată în acest turneu, în încercarea de a întrerupe seria de șapte meciuri fără goluri.

Înainte de începerea fazei grupelor, se presupunea în general că Bodo/Glimt va concura pentru a termina pe locul al doilea față de următorii adversari.

Cu toate acestea, o victorie la Roma în această săptămână îi va plasa în pole position, iar încrederea va fi mare după ce au bătut echipa lui Mourinho în Norvegia.

Patru goluri marcate în repriza a doua i-au măturat pe mai iluștrii lor adversari, Bodo/Glimt, care au acum 18 meciuri fără înfrângere în toate competițiile.

Cu cinci meciuri rămase de disputat, echipa lui Kjetil Knutsen și-a mărit la șapte puncte avansul în fruntea primei divizii norvegiene.

Abraham va spera să îl învingă pe Eldor Shomurodov pentru a fi titular, în timp ce Stephan El Shaarawy și Carles Perez vor reveni în lotul Romei.

Marash Kumbulla este un potențial înlocuitor pentru Gianluca Mancini în mijlocul apărării.

Având în vedere nivelul de performanță generat în urmă cu două săptămâni, Riccardo Calafiori ar putea începe pe postul de fundaș stânga, dar restul echipei ar putea rămâne aceeași.

Se anticipează că Knutsen va numi o formație asemănătoare cu cea care a început precedenta întâlnire dintre cele două cluburi.

Hugo Vetlesen este așteptat să îi ia locul lui Patrick Berg, care se așteaptă să lipsească din cauza unei accidentări.