Meniu

NANTES ȘI LYON SE ANIHILEAZĂ RECIPROC

Lyon o întâlnește miercuri seară pe Nantes în căutarea unei victorii care să îi permită clubului să mai viseze la un loc european, după ce înfrângerea cu Clermont din ultima etapă a lăsat-o la 9 puncte în urma lui Monaco. În schimb, Nantes abordează acest meci de pe stadionul Beaujoire cu dorința de a prelungi o serie de trei meciuri fără înfrângere, care i-a permis să pună un ecart de 4 puncte față de locurile retrogradabile.

LYON CONTINUĂ EVOLUȚIILE OSCILANTE

Când Lyon s-a întors din pauza competițională oferită de Cupa Mondială cu o victorie entuziasmantă, 4-2 pe terenul lui Brest, Laurent Blanc ar fi sperat că rezultatul a fost un pas în direcția cea bună.

Cu toate acestea, înfrângerea cu 1-0 acasă cu Clermont, care a urmat, a evidențiat problemele care rămân pentru fostul antrenor al Franței, care are mult de lucru pentru a obține pentru Lyon un loc european în stagiunea 2023-24.

Les Gones se află deja la șapte puncte în urma primelor șase, ceea ce pune o presiune considerabilă pe o perioadă de formă constantă care trebuie să fie livrată pe termen scurt și lung.

Deși Lyon s-a impus în două din ultimele trei meciuri în deplasare, acestea reprezintă singurele victorii în deplasare în prima ligă franceză în această campanie.

Pe o notă pozitivă, Lyon a progresat sâmbătă în Coupe de France, trecând de Metz cu 2-1, un autogol în final asigurându-și locul în runda următoare.

Internaționalul croat Dejan Lovren ar putea debuta la Lyon, după ce a sosit la club la sfârșitul săptămânii trecute.

Nicolas Tagliafico ar trebui să revină pe postul de fundaș stânga, în timp ce Alexandre Lacazette și Moussa Dembele își dispută un loc în mijlocul atacului.


NANTES ARE DIN NOU EMOȚII PENTRU SALVARE

Jucătorii lui Nantes s-au bucurat și ei de un succes în această competiție, obținând o victorie de rutină cu 2-0 pe terenul celor de la AF Virois, din liga a cincea.

Nantes a ajuns la o serie de patru meciuri fără înfrângere în toate competițiile și a suferit o singură înfrângere în ultimele 10 partide disputate în toate competițiile.

Antoine Kombouare poate fi încântat de revenirea echipei sale de o parte și de alta a pauzei, în special în campionat, unde s-au îndepărtat pentru moment de zona fierbinte a clasamentului.

Având un avans de patru puncte față de Brest, ocupanta locului 17, Nantes poate juca cu mai multă libertate în acest meci și se va apropia la patru puncte de adversarii săi, care ocupă poziția a opta, cu o a patra victorie pe teren propriu din această campanie.

Nantes a suferit o singură înfrângere în cele opt meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, acel eșec fiind suferit în fața liderului Paris Saint-Germain, dar în același timp nici nu s-a impus în vreuna din cele 10 partide contra formațiilor aflate în top 11.

În condițiile în care Nicolas Pallois a trebuit să fie retras în prima repriză a meciului de cupă din weekend, Kombouare pare să fie forțat să facă cel puțin o schimbare în lotul lui Nantes. Se așteaptă ca Andrei Girotto să coboare în mijlocul apărării, permițându-i lui Moussa Sissoko să revină în centrul terenului.

Cu Samuel Moutoussamy suspendat din cauza a cinci cartonașe galbene, Lohann Doucet ar putea prinde primul start în liga 2022-23 după ce a jucat 90 minute și în Coupe de France.

PONTURI NANTES - LYON

Cum ambele formații sunt în căutarea punctelor iar defensivele sunt fragile, mizăm pe un meci cu goluri la ambele porți, pentru o cotă de 1.75. În plus, pe baza istoricului directelor și a felului cum Nantes se comportă contra formațiilor din prima jumătate a clasamentului, pariul X2&GG, la o cotă de 2,25, pare și el o alegere inspirată.

PUNCTE CHEIE NANTES - LYON:

  • Lyon s-a impus în ultimele 5 directe, dar 3 din acestea au fost partide extrem de spectaculoase, cu goluri la ambele porți (inclusiv un 4-3 în Cupă și un 3-2 în cel mai recent duel);
  • 8 din cele 9 meciuri ale lui Lyon cu formațiile din afara top 9 au adus goluri la ambele porți;
  • 8 din ultimele 10 deplasări de campionat ale lui Lyon au adus goluri la ambele porți;
  • 4 din ultimele 5 oficiale găzduite de Nantes au schimbat tabela în dreptul ambelor combatante.