Meniu

2 Aprilie. Clinceni întoarce pe final și câștigă cu 2-1.

ÎȘI MENȚINE CLINCENI LINIA DE “SUB 2,5” ȘI CU IAȘI?

Academica Clinceni trage cu dinții de locul 6 pe care-l ocupă momentan, dar este într-o mică criză. Totuși, vizita celor de la Poli Iași poate fi momentul perfect pentru a parafa primul play-off din istoria echipei, mai ales că oaspeții trec printr-o criză la toate nivelurile și este greu de crezut că au prea multă motivație la această oră.

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, lucrurile nu sunt deloc clare în privința ultimelor două echipe care se vor afla în play-off. Dacă FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi sunt deja sigure de prezența în primele 6, celelalte două poziții rămân deschise. Pentru ele se luptă în acest moment 5 echipe: FC Botoșani, Academica Clinceni, FC Argeș, Astra Giurgiu și Chindia Târgoviște.

Clinceni gâfâie în 2021

Pentru Academica, noul an nu a adus constanța la care se așteptau cei din interiorul echipei ilfovene. După un parcurs excelent în prima parte a sezonului, trupa lui Ilie Poenaru s-a stins în 2021, iar în 13 partide jucate de la Revelion și până acum nu a mai câștigat decât două: 2-1 acasă, cu FC Botoșani, și un 1-0 surprinzător pe terenul liderului FCSB.

În rest, lucrurile au mers destul de rău pentru trupa din Cliceni. În celelalte 11 jocuri, Academica a mai marcat doar de 6 ori, aceasta fiind și principala problemă a ilfovenilor. De altfel, în cele 13 meciuri din 2021, gazdele de vineri au pierdut doar 4 meciuri, iar în precedentele 7 au o singură înfrângere, 0-1 cu Voluntari.

Poli Iași a făcut grevă

Clinceni s-ar putea totuși să aibă o breșă spre victorie vineri și asta pentru că situația de la Poli Iași este fragilă pe toate planurile. Sportiv, moldovenii stau rău, cu 19 puncte în cele 27 de meciuri, la 4 lungimi de Hermannstadt. Apoi, la nivel de conducere, există un conflict deschis între președintele Ciprian Paraschiv și Consiliul de Administrație. În fine, la nivel de atmosferă de lot, lucrurile sunt și mai grave: jucătorii au făcut grevă marți, din cauza neplății salariilor, și a fost nevoie de intervenția primarului Mihai Chircă pentru ca aceștia să revină la sentimente mai bune.

În acest context, nu ne așteptăm la o evoluție prea hotărâtă din partea oaspeților, iar jocul ofensiv al Clinceniului s-ar putea să primească o șansă. Totuși, nu ne așteptăm la un galop de sănătate din partea gazdelor, care nu sunt obișnuite să marcheze prea mult, astfel că ‘sub 2,5’ goluri pare alegerea potrivită.

PUNCTE CHEIE:

  • Academica are 7 meciuri consecutive în care nu s-au marcat mai mult de două goluri. În acest timp, golaverajul ilfovenilor este 4-4;
  • În cele 9 meciuri jucate acasă contra echipelor clasate sub ea, trupa din Cliceni a reușit să bifeze de 8 ori pariul ‘0-2 goluri’. Contra ultimelor 6 clasate are 5 din 5;
  • Doar 25% din meciurile Academicii s-au terminat cu minimum 3 goluri marcate. Acasă, procentajul eeste și mai mic: 21%;
  • Poli Iași a marcat doar două goluri în precedentele 4 partide disputate în Liga 1;
  • Cu 25 de reușite în cele 27 de jocuri de campionat în care a evoluat, ‘lanterna roșie’ din prima ligă are al 4-lea cel mai slab atac;
  • Meciul tur s-a terminat cu scorul de 0-0, rezultat pe care Clinceni l-a mai repetat de încă 6 ori, fiind de departe cel mai frecvent la jocurile ilfovenilor.