Meniu

13 Decembrie. O nouă victorie pentru revelația Clinceni.

CÂT VA MAI FI COTATĂ CLINCENI PRECUM UN OUTSIDER?

Academica Clinceni este una dintre revelațiile primei părți a sezonului regulat din Liga 1, alături de UTA, punctul forte al ambelor fiind apărare. Ilfovenii primesc sâmbătă vizita “lanternei” FC Argeș, al doilea cel mai slab atac din campionat, iar echipa lui Ilie Poenaru este mare favorită în ciuda cotei consistente.

Aflată la al doilea sezon în primul eșalon fotbalistic al României, Academica începe să devină o certitudine. Fără să primească prea multă atenție, formația de la marginea Bucureștiului construiește încet, dar bine, iar evoluția se vede pe toate planurile.

Lot de retrogradare, joc de play-off

În primul rând, trebuie menționat antrenorul Ilie Poenaru, cel care în ciuda faptului că nu deține licența PRO, necesară “principalilor” din Liga 1, se vede că are stofă de antrenor. Organizarea echipei și capacitatea de a nu lua gol sunt principalele arme ale Clinceniului. În acest sezon, doar FCSB, CFR Cluj, Hermannstadt și Voluntari au marcat în poarta Academicii. Portarul Octavian Vâlceanu a ținut poarta închisă în meciuri dificile, contra Craiovei (1-0 în deplasare), a Viitorului (1-0), cu Sepsi (2-0), Gaz Metan (2-0) sau UTA (0-0).

Interesant este că deși au adus jucători precum Raul Rusescu, Cristi Tănase sau Florin Gardoș, toți foști jucători de națională, evaluarea financiară a lotului ilfovean nu a crescut foarte mult. Vârsta celor trei nu îi mai recomandă pentru o cotă mai bună, asta deși Rusescu a marcat de două ori și a pasat o dată decisiv în cele cinci meciuri jucate, iar Tănase și Gardoș au jucat titulari deja în destule meciuri.

Mai mult, Transfermarkt, evaluatorul cel mai cunoscut al fotbaliștilor din lumea întreagă, plasează lotul Clinceniului pe poziția a 15-a în Liga 1, adică penultima! Și, un alt fapt demn de menționat, în ciuda celor trei jucători peste 30 de ani amintiți mai devreme sau a golgheterului Cebotaru și a căpitanului Patriche, Academica are a patra cea mai mică medie de vârstă din Liga 1, după Viitorul, FCSB și Gaz Metan, adică 25 de ani.

FC Argeș pare condamnată

Sâmbătă după-amiază, la Clinceni, se va deplasa FC Argeș, cea care nu a început deloc bine primul ei sezon în Liga 1 din ultimii 13 ani. După ce a schimbat deja doi antrenori, cel de-al treilea e suspendat, iar la meciul cu Clinceni conducerea tehnică va fi asigurată de antrenorul cu portarii Andrei Speriatu și de căpitanul Andrei Prepeliță.

Iar această situație vine doar să pună capac la toate neajunsurile din planul sportiv pe care piteștenii le suportă. Al doilea cel mai slab atac cu doar 10 goluri marcate în 12 etape(în urma Chindiei), a patra cea mai slabă apărare (după Iași, Gaz Metan și Astra) și o zestre de doar nouă puncte sunt elementele care descriu traseul sinuos al Argeșului. Singurele victorii au venit acasă, contra Voluntariului (2-1) și a Astrei (1-0), iar în deplasare nu a obținut puncte decât la Viitorul (2-2) și Poli Iași (1-1).

Din aceste motive, credem că cei de la Clinceni vor învinge, iar cota aleasă de bookmakeri este mai mult decât generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Clinceni a câștigat trei din precedentele patru jocuri disputate acasă, toate la zero, cea de-a patra partidă fiind o înfrângere în ultimele minute contra FCSB-ului;
  • Academica are cinci meciuri la rând fără înfrângere din care patru sunt victorii fără gol primit. Golaverajul ilfovenilor în acest interval este 9-3;
  • Gazdele au opt meciuri fără gol primit în 12 etape, în timp ce Argeșul are unul singur. În plus, oaspeții au cinci partide fără gol marcat în acest sezon al Ligii 1;
  • FC Argeș are trei înfrângeri și un egal în ultimele patru jocuri oficiale disputate, perioadă în care a strâns un golaveraj de 1-5;
  • Șase jocuri fără victorie au acumulat piteștenii în deplasările din acest sezon, patru dintre ele fiind înfrângeri, toate la zero (golaverajul în acest timp e 10-3).