Meniu

20 decembrie. Clinceni reușește un rezultat bun și cu Dinamo

CONFIRMĂ DINAMO FORMA BUNĂ A CELOR DIN CLINCENI?

Dinamo a avut o perioadă bună, dar cu CFR s-a văzut un recul, iar la meciul cu Clinceni le vor lipsi câțiva jucători importanți. Academica, în schimb, este neînvinsă în campionat de două luni și caută o nouă victorie după ce s-a împiedicat la Iași. Cert este că e greu de imaginat că bucureștenii vor câștiga, astfel că 1X pare un pronostic foarte bun.

Ilie Poenaru a construit o echipă precum un buncăr, pentru că este foarte, foarte greu să îi dai gol Academicii. Până acum, doar patru echipe din cele 13 pe care le-a întâlnit au reușit, iar Dinamo, oricât de motivată ar fi în condițiile date, e greu să spere la o victorie cu jucătorii pe care îi mai are la dispoziție.

Cea mai bună apărare din Liga 1

E greu de înțeles cum o echipă care în sezonul trecut, la debutul în Liga 1, primea goluri pe bandă rulantă, a ajuns într-un timp atât de scurt să domine din punct de vedere defensiv campionatul. În această stagiune, trupa din Clinceni a reușit să țină poarta închisă de 10 ori, cele mai multe dintre toate echipele Ligii 1. E adevărat că a primit nouă goluri, în timp ce CFR a încasat doar șase, dar campioana a avut doar nouă meciuri fără să scoată mingea din plasă.

La fel ca Sepsi și CFR, Academica are cele mai puține înfrângeri din Liga, două: contra campioanei (1-2 acasă) și cu FCSB (0-2, cu două goluri în ultimele minute). În rest, șase egaluri, din care patru sun 0-0, și șase victorii, toate la zero. Cele mai importante au venit la Craiova (1-0), dar și acasă cu Sepsi (2-0) și Viitorul (1-0).

Dinamo miroase a faliment

Dinamo a avut un puseu de orgoliu care i-a permis să strângă patru meciuri de campionat fără înfrângere, din care trei victorii au venit la rând. Totuși, trebuie să ținem cont că rezultatele bune au venit contra unor echipe modeste precum Voluntari (3-0), FC Argeș (un 1-0 chinuit, cu ajutorul arbitrului) și Poli Iași (4-1 obținut pe final, după câteva ratări ale moldovenilor).

Cu CFR Cluj, Dinamo și-a arătat din nou limitele și a pierdut cu 0-2 fără să aibă prea multe șanse. Pentru deplasarea de la Clinceni, Dinamo are o echipă cumva încropită, ziarele de sport anunțând că în centrul liniei de mijloc va fi titular Ionuț Șerban, care nu a mai fost folosit de multă vreme. Aleix Garcia este accidentat, iar mai mulți jucători au părăsit deja România din cauza problemelor financiare, cei mai importanți fiind golgheterul Borja Vale și Isma Lopez.

În acest context, Dinamo nu pare să aibă prea mari sorți de izbândă și probabil că roș-albii ar fi mulțumiți și cu un egal. Academica va forța sigur victoria, mai ales că printre cei ce vor apărea pe teren sunt și Cristi Tănase și Raul Rusescu, cei care au purtat multe bătălii cu rivalii dinamoviști. Motivația e mare în tabăra gazdelor, tocmai de aceea considerăm că pariul 1X este mai mult decât rezonabil.

PUNCTE CHEIE:

  • Clinceni are șapte meciuri fără înfrângere în campionat (șase fără gol primit), din care cinci sunt victorii. Golaverajul în această perioadă e 10-3;
  • Academica a primit gol o singură dată în ultimele șase partide pe care le-a jucat acasă, de la FCSB. În rest, are patru victorii și un egal, iar golaverajul e 6-2;
  • Ultimele trei confruntări directe din campionat au fost împărțite în mod egal: o victorie Cliceni, un egal și un succes Dinamo (golaveraj 5-4 pentru oaspeți);
  • Dinamo are trei înfrângeri în precedentele patru deplasări, iar victoria cu FC Argeș a venit și cu ajutorul arbitrului (golaverajul în intervalul indicat este 4-7).