Meniu

Chile – Columbia


Rezistă bătrânii chilieni în fața entuziasmului columbian?

Una din cele mai “fierbinți” naționale din America de Sud la această oră este cea a lui James Rodriguez, Juan Cuadrado și Radamel Falcao. Marți noapte, aceștia se vor deplasa la Santiago pentru a se duela cu Chile, care a pierdut cu ghinion contra Uruguayului și țintește primele puncte din preliminariile pentru CM 2020.

În prima etapă, Columbia a defilat în fața Venezuelei, de care a trecut cu un categoric 3-0. Însă una e să joci cu, probabil, cea mai slabă națională din America de Sud și alta e să dai peste Chile. Fără să mai aibă strălucirea din anii trecuți, câștigătoarea Copa America din 2015 și 2016 are încă jucători importanți, precum Arturo Vidal, Alexis Sanchez sau Charles Aranguiz.

Columbienii sunt în formă mare

Vizitatoarea, însă, are jucătorii mai în formă. Duvan Zapata și Luis Muriel fac spectacol împreună în atacul Atalantei (cea mai ofensivă echipă din Italia), în timp ce James Rodriguez pare că a renăscut sub comanda lui Carlo Ancelotti la Everton. Dacă lângă aceștia îi punem pe Cuadrado, Yeri Mina sau Davinson Sanchez, deja creionăm o echipă care se poate bate de la egal la egal inclusiv cu Argentina sau Brazilia.

Tocmai de aceea, e clar că ne așteaptă un meci în care ambele echipe pot marca, în ciuda istoricului recent din meciurile directe. Iar dacă ar trebui să alegem o câștigătoare, este clar că opțiunile s-ar îndrepta, în majoritate, către echipa oaspete.

KEY POINTS:

  • Chile a pierdut doar două meciuri acasă în precedentele preliminarii și a câștigat șase (golaveraj 17-10 în cele nouă jocuri)
  • Șase din cele nouă partide disputate pe teren propriu de naționala lui Vidal și Alexis în preliminariile pentru CM 2018 s-au terminat GG
  • Patru din ultimele cinci meciuri disputate de chilieni pe teren propriu s-au terminat GG3+
  • Columbia a marcat în șapte din precedentele opt partide disputate pe teren străin
  • James Rodriguez și colegii săi au câștigat la zero ultimele trei partide disputate