Meniu

Chievo – Lecce

FORȚEAZĂ OASPEȚII UN FESTIVAL DE GOLURI LA VERONA?

În mod surprinzător, Italia a devenit de câțiva ani tărâmul golurilor și al fotbalului spectacol. Pentru pariorii dornici de goluri, primele două divizii din “Cizmă” sunt aur. Vineri, Chievo și Lecce deschid balul etapei a 9-a din Serie B, iar meciul se anunță unul cu artificii.

Echipe cu tradiție în prima ligă a Italiei, cele două combatante ale partidei de vineri abordează jocurile în mod diferit. Dacă Lecce joacă totul pe cartea atacului și filozofia se bazează mai mult pe principiul “un gol mai mult decât adversarul”, Chievo e mult mai cumpătată.

Lecce este o vijelie de goluri în acest sezon

Pentru GG-ul pe care îl prevedem la această confruntare, baza noastră este Lecce, care în ultima perioadă este extrem de fertilă din punct de vedere ofensiv. Fără gol în două din primele trei etape, formația din sudul Italiei și-a recalibrat tirul și a început să sperie defensivele din Serie B.

În ultimele cinci jocuri, Lecce a înscris 18 goluri, iar lucrurile au devenit cu adevărat serioase în precedentele trei runde. Formația la care joacă și românul Alexandru Borbei (un portar de 17 ani originar din Timișoara care deja e în lotul echipei mari) a câștigat trei meciuri la rând, toate GG: 3-1 acasă cu Pescara, 5-1 în deplasarea de la Entella și 7-1 pe propriul teren cu Reggiana.

Chievo este mai economicoasă din acest punct de vedere, mai ales că defensiva îi este destul de stabilă, cele patru goluri încasate în șapte meciuri disputate în acest campionat fiind relevante în acest sens. Totuși, echipei lui Vasile Mogoș îi va fi greu să reziste în fața oaspeților de vineri și tocmai de aceea, dacă vor să spere la un rezultat bun, vor trebui să pună mai mult preț și pe ofensivă, nu doar pe capacitatea de a se apăra.

În ciuda cifrelor mai puțin ofertante în perspectiva unui pariu “ambele marchează” pe care trupa din Verona le are, baza noastră este Lecce. Tocmai de aceea ne așteptăm ca la confruntarea de vineri să vedem un GG de toată frumusețea.

PUNCTE CHEIE:

  • Chievo a marcat în 11 din precedentele 12 jocuri disputate pe teren propriu și are un total de 18 goluri în acest interval
  • Echipa din Verona are nouă meciuri cu gol marcat în cele mai recente zece apariții pe teren.
  • Trei din precedentele cinci confruntări directe au fost GG3+. Golaverajul în acest interval este de 7-6 pentru gazde
  • Ultimele șase partide jucate de Lecce s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă. Patru dintre ele au foat GG3+
  • Lecce a marcat 19 goluri în cele mai recente șase jocuri, deci o medie de 3,1 pe meci