Meniu

17 Aprilie, la 19:30. Chelsea o elimină pe City

REUȘEȘTE CITY SĂ O ÎNVINGĂ PE CHELSEA?

Manchester City este în continuare în cursa pentru cele 4 trofee pe care le avea la dispoziție la începutul sezonului. Pentru a menține visul istoric în viață, echipa lui Guardiola trebuie să treacă sâmbătă seara de Chelsea în semifinalele Cupei Angliei, iar ascendentul este cu siguranță de partea ‘cetățenilor’.

Este greu să te mai bați pentru recorduri istorice în această eră extrem de competitivă a fotbalului, dar Pep Guardiola și elevii săi de la Manchester City au această șansă. Dacă în Premier League lucrurile sunt clare grație avansului de 11 puncte pe care liderul din Anglia îl are, restul de 3 trofee sunt sub semnul întrebării.

Dortmund nu a putut face față

Prima parte a lui 2021 a arătat o City imperturbabilă, care a reușit să câștige la pas peste 20 de meciuri. Mai exact, între 15 decembrie și 7 martie, formația condusă din teren de Kevin De Bruyne a strâns 21 de victorii consecutive și a părut pentru o perioadă invincibilă.

Eșecurile cu Manchester United (0-2) și Leeds United (1-2) din campionat au mai știrbit din această aură de infailibilitate pe care ‘cetățenii’ și-au creat-o, dar motivația obiectivelor supreme o duc mai departe pe City. S-a văzut acest lucru și în ‘dubla’ din sferturile Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund, acolo un nemții au fost aproape de a produce surpriza, dar nu au avut forța necesară îndeplinirii misiunii. În turul din Anglia au egalat pe final, dar până la urmă trupa din Manchester s-a impus grație unui gol al lui Phil Foden din minutul 90, iar la retur, Jude Bellingham a deschis scorul, dar Mahrez și același Foden au ținut flacăra visului celor 4 trofee aprinsă.

Tuchel a creat un adevărat panzer

Pentru Thomas Tuchel, acesta este cu siguranță cel mai greu test pe care îl are de dat de când a preluat-o pe Chelsea, mai ales că londonezii pornesc în mod clar cu șansa a doua. Calificată în semifinalele Ligii Campionilor după succesele din ‘dublele’ cu Atletico Madrid și FC Porto, formația londoneză tremură în campionat pentru un loc în competiția supremă intercluburi. În acest moment, Chelsea se află pe locul 5, la un punct în spatele lui West Ham și două față de Leicester.

Totuși, FA Cup este un alt tip de competiție și rămâne de văzut cum se va descurca trupa londoneză. În singura confruntare din acest sezon cu Manchester City, albaștrii din capitala Angliei au pierdut cu 3-1 după un meci pe care ‘cetățenii’ l-au rezolvat încă din primele 35 de minute. Acum, a venit clipa revanșei pentru Chelsea, dar cota de 4.95 pe care a primit-o indică o favorită clară.

Pronosticul nostru este o victorie în 90 de minute a lui City, care are trupa aproape completă (Sergio Aguero) și motivația maximă pentru a reuși. Cu o cotă de 1.80, ‘2 solist’ pare o alegere destul de sigură dată fiind diferența raportului de forțe al acestei confruntări.

PUNCTE CHEIE:

  • Echipa lui Guardiola are 16 victorii consecutive atunci când a jucat pe teren străin. Dintre acestea, 14 au fost obținute la o diferență de cel puțin două goluri, iar 9 fără gol primit;
  • Manchester City a reușit 7 victorii în precedentele 8 meciuri, 5 dintre acestea la o diferență de minimum două goluri. În acest interval, doar Borussia Dortmund a scăpat cu înfrângeri la limită;
  • Chelsea are două eșecuri în precedentele 4 partide disputate, perioadă în care a strâns un golaveraj de 8-6;
  • În cele 4 meciuri jucate în Premier League contra echipelor din Top 3, Chelsea nu a obținut nicio victorie și a reușit să marcheze o singură dată;
  • City a câștigat ultima confruntare directă, 3-1 într-un meci disputate pe Stamford Bridge.