Meniu

1 Mai, la 19:30. Chelsea se impune și cu Fulham.

Între două meciuri cruciale cu Real Madrid, Chelsea primește vizita lui Fulham, în fața căreia poate să facă un nou pas important către participarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Formația oaspete nu pare să mai spere în salvarea de la retrogradare și doar ideea de derby londonez poate să o mai anime înaintea acestei confruntări.

Aducerea lui Thomas Tuchel pare să fi fost cea mai bună decizie pe care conducerea lui Chelsea a luat-o în ultima vreme. Sub conducerea neamțului, albaștrii din Londra s-au transformat rapid într-o echipă a cărei defensivă e de temut, iar atacul este tot mai fluid.

Ineficiența e singura problemă a lui Chelsea

Marți, Real Madrid a suferit mult pentru a scoate un egal acasă contra lui Chelsea. Cu o echipă extrem de bine organizată și cu un N’Golo Kante în formă excelentă, trupa de pe Stamford Bridge s-a jucat cu o serie de ocazii care puteau aduce victoria. Totuși, englezii au condus cu 1-0 grație golului marcat de Pulisic și, chiar dacă Benzema a egalat cu un gol acrobatic, la 1-1 prima șansă pentru finală o are Chelsea.

Lucrurile merg bine și pe plan intern pentru băieții lui Tuchel. În urmă cu două săptămâni, aceștia au reușit s-o învingă pe Manchester City în semifinalele Cupei Angliei și urmează să joace ultimul act contra lui Leicester. În plus, în Premier League Chelsea s-a redresat și este pe locul 4 după victoria din ultima etapă cu West Ham, locul 5, la 3 puncte de ultima adversară.

Fulham are șanse teoretice la salvare

Sâmbătă seara, pe Stamford Bridge, urmează a venit Fulham, una dintre candidatele la retrogradare. Formația pregătită de Scott Parker nu a obținut decât 27 de puncte în cele 33 de etape disputate, prea puține pentru a emite pretenții. Chiar dacă în perioada ianuarie – martie a reușit o serie bună, cu două înfrângeri în 10 meciuri și victorii la Everton (2-0) și Liverpool (1-0), lucrurile au degenerat iar.

În perioada recentă, alb-negrii au obținut doar un punct, 1-1 cu Arsenal, pentru că în rest au pierdut de 4 ori. Acesta este și principalul motiv pentru care credem că Chelsea n-o să aibă mari bătăi de cap în a obține victoria sâmbătă. Pariul pe ‘1 solist’ vine cu o cotă de peste 1.40, generoasă în contextul actual.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 16 meciuri din competițiile interne, Chelsea a pierdut o singură dată și a câștigat de 11 ori;
  • Albaștrii au a doua ceamai bună defensivă din campionat atunci când joacă acasă, cu doar 16 goluri primite în 16 meciuri. În ultimele 8 meciuri acasă a ținut poarta închisă de 6 ori;
  • Fulham nu trece printr-o formă prea bună, în precedentele 5 partide reușind să câștige doar un punct;
  • Oaspeții au mari probleme în ofensivă în acest sezon. Cu 25 de goluri înscrise în 33 de etape, Fulham are al doilea cel mai slab atac din Anglia;
  • Chelsea are succes în confruntările directe, fiind neînvinsă în ultimele 17 întâlniri. Ultimele 6 au fost numai victorii pentru londonezi, care au acumulat un golaveraj de 13-2 în acest timp.