Meniu

CFR Cluj – UTA

REZISTĂ APĂRAREA CAMPIOANEI ÎN FAȚA ARĂDENILOR?

CFR Cluj pare să sufere o ușoară scădere de ritm, dar e de înțeles dată fiind conjunctura. Duminică, echipa lui Dan Petrescu primește vizita surprinzătoarei UTA, o formație care s-a instalat comod în Liga 1. Pentru că statistica ne ajută și cota pariului este una generoasă, ne gândim la un GG.

Dan Petrescu se plânge non-stop în ultima vreme și pare că nimic nu-i mai e pe plac. Întâi a fost lipsa transferurilor, acum este programul încărcat. E drept, CFR Cluj are de jucat nouă meciuri în interval de o lună, însă și beneficiile acestei perioade sunt consistente.

Apărarea a început să dea greș

Înaintea de pauza pricinuită de meciurile echipei naționale, campioana României a avut serioase probleme în compartimentul defensiv. Cestor, Vinicius și Burcă au fost toți trei indisponibili, iar Petrescu a fost nevoit să-i titularizeze în postura de stoperi pe Denis Ciobotariu și pe Cristi Manea. Cei doi s-au descurcat decent, dar nu s-au putut ridica la nivelul colegilor mai experimentați, iar rezultatele s-au văzut.

În ultimele patru meciuri, doar nou-promovata FC Argeș nu i-a marcat gol (2-0), pentru că în celelalte trei CFR a încasat opt goluri: 0-5 cu AS Roma, 1-2 cu Gaz Metan și 1-1 cu Young Boys Berna. Cum Vinicius și Burcă abia au revenit la antrenamente, este posibil ca ardelenii să înceapă în apărare cu Ben Youssef și Ciobotariu, un cuplu deloc sudat și care poate lăsa spații adversarilor.

UTA impresionează în deplasare

Arădenii au prins deja gustul Ligii 1 și s-au instalat pe locul 7 după primele zece etape. Echipa lui Laszlo Balint este una dintre cele mai solide din campionat în privința meciurilor din deplasare, acolo unde nu a pierdut niciodată în cele cinci partide disputate. Are trei remize identice, 1-1, cu Viitorul, Argeș și Hermannstadt, dar și două victorii, 1-0 la Dinamo și 3-2 la Botoșani.

Problemele pentru arădeni au apărut pe teren propriu, acolo unde a pierdut de două ori, cu Gaz Metan (1-3) și Iași (2-3), a strâns două remize albe, 0-0, cu Clinceni și Voluntari, și a învins doar Chindia (1-0). Chiar și așa, prestația alb-roșilor este una cel puțin decentă pentru o nou-promovată și chiar Dan Petrescu a anunțat că se teme de confruntarea cu UTA.

Pentru că arădenii au arătat în meciurile din deplasare că pot marca pe orice teren, iar CFR va disputa această partidă și cu gândul la revanșa cu AS Roma, ne așteptăm să vedem un meci în care ambele echipe să marcheze.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele patru partide disputate de CFR Cluj acasă s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare
  • Clujenii au încasat doar trei goluri acasă în cele cinci meciuri de Liga. Acestea au venit însă chiar în ultimele două meciuri, cu Gaz Metan și FC Botoșani
  • UTA a marcat în opt din cele zece meciuri pe care le-a jucat în actualul sezon al Ligii 1
  • Media golurilor la cele mai recente două partide jucate de oaspeți este e 4,5 pe joc. Au marcat de patru ori și a primit cinci goluri
  • UTA a înscris în ultimele nouă deplasări din meciurile oficiale și are un total de 19 goluri în tot acest interval
  • Patru din cele cinci partide pe care arădenii le-au avut programate pe teren străin s-au terminat GG