Meniu

24 Aprilie, la 20:30. CFR și Craiova ne-au oferit un meci cu goluri

Universitatea Craiova își joacă ultimele șanse pentru titlu, iar primul pas în acest demers este deplasarea de sâmbătă de la CFR Cluj. Oltenii nu au impresionat deloc pe plan ofensiv în ultima vreme, dar defensiva a fost beton, iar campioana va avea mari probleme în a marca.

FCSB este lider, dar CFR îi suflă în ceafă, fiind la un singur punct distanță. La încă 7 lungimi, Craiova își face încă iluzii în privința câștigării titlului, dar acest obiectiv pare încă departe. Pentru olteni, următoarele două etape sunt decisive, asta pentru că întâlnesc fix adversarele din fața ei, dar indisponibilități și lipsa de consistență din atac sunt aspecte îngrijorătoare.

Fundașii centrali, cea mai dură lovitură

Se știe că orice construcție de durată începe cu o fundație solidă. În cazul fotbalului, aplicarea acestui principiu înseamnă concentrarea pe defensivă, lucru pe care l-a făcut și Marinos Ouzounidis. De la venirea antrenorului grec, Universitatea s-a descurcat excelent pe faza de apărare și a încasat doar două goluri în 13 meciuri, ultimul în chiar ultima etapă, la 1-1 cu Botoșani.

În acest moment, marea problemă a Craiovei este legată de absențele, unele cu mare greutate. În primul rând, vorbim de cei doi stoperi titulari, Marius Constantin și Paul Papp, ambii accidentați, dar și de Andrei Ivan și Ștefan Baiaram, doi oameni extrem de importanți în atacul oltenilor.

CFR e în revenire de formă

Campioana CFR a avut un mic accident în urmă cu ceva mai mult de o lună, atunci când a pierdut cu 0-3 meciul din deplasare cu FCSB. Jucat chiar înainte de pauza echipelor naționale, derby-ul i-a dat ocazia lui Edi Iordănescu să regleze problemele din defensivă, iar de atunci lucrurile au cunoscut o îmbunătățire vizibilă.

Victoria la penalty-uri din Supercupa cu rivala roș-albastră, după un 0-0 în timpul regulamentar, un 0-0 cu Craiova în sezonul regular și 3 victorii la zero cu Dinamo (1-0), Clinceni (3-0) și Sepsi (1-0) demonstrează capacitatea defensivă a CFR-ului. În plus, în acest moment Iordănescu se poate baza pe mai toți jucătorii importanți, astfel că acest aspect conferă încredere trupei din Ardeal.

Pentru că tradiția din ultimii ani indică acest lucru, dar și pentru că defensivele celor două formații ne inspiră încredere în acest sens, ne gândim la un meci cu goluri puține sau deloc. Pronosticul nostru, NGG, a fost câștigător aproape de fiecare dată când cele două au jucat, iar cota în jur de 1.60 pare foarte bună în acest sens.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 11 meciuri ale CFR-ului s-au încheiat cu cel mult o echipă marcatoare. În tot acest interval, CFR a primit gol doar într-o singură partidă;
  • Într-un singur joc din ultimele 16 ale Craiovei au marcat ambele echipe. În plus, 3 din ultimele 5 meciuri ale Craiovei s-au terminat cu scorul de 0-0;
  • Universitatea are și cea mai în formă defensivă la momentul actual, cu doar două goluri primite în ultimele 16 apariții;
  • Ultimele două confruntări directe s-au terminat tot cu scorul de 0-0. În plus, pe terenul CFR-ului, în 6 din ultimele 7 întâlniri directe a marcat cel mult o echipă;
  • 11 din precedentele 13 confruntări directe s-au sfârșit cu maximum o echipă pe tabelă. Dintre acestea, 5 s-au finalizat fără gol marcat, 0-0;
  • CFR nu a primit gol în ultimele 6 meciuri jucate acasă;
  • Toate cele 11 partide jucate până acum de Craiova cu primele 5 clasate s-au terminat cu cel mult o marcatoare. 6 dintre meciuri s-au terminat chiar cu 0-0, iar Craiova nu a reușit să câștige nici unul din aceste meciuri.