Meniu

10 Mai, la 19:00. Se închide iar CFR în fața lui Sepsi?

CFR Cluj mai are 4 pași până la câștigarea unui al 4-lea titlu consecutiv, dar toate aceste meciuri rămase pot fi considerate adevărate finale. Fără a fi într-o formă de excepție, echipa lui Edi Iordănescu adună puncte, dar meciul cu Sepsi se anunță a fi unul extrem de dificil. E de așteptat ca apărările să fie la pupitru la întâlnirea de luni seară.

Finalul de campionat din Liga 1 este din nou antrenant și asta în special grație sistemului cu play-off implementat în urmă cu 6 ani. În această ediție a campionatului, cele două echipe care s-au detașat de pluton sunt CFR Cluj și FCSB, cele care au săpat o gaură de 8 respectiv 6 puncte față de urmăritoare.

Campioana se chinuie rău

În ultimele meciuri trupa pregătită de Edi Iordănescu nu a mai arătat acel joc dominant, de posesie, astfel că s-a întors la origini, adică la stilul ostil fotbalului implementat de Dan Petrescu, dar care s-a dovedit câștigător. Așa s-a făcut că în ultima etapă a reușit să câștige la Clinceni grație unui gol marcat de tânărul Cătălin Itu și s-a menținut în postura fruntașei.

Cu o etapă înainte, CFR a smuls pe final un punct pe terenul rivalei FCSB, grație unei lipse de reacție a lui Andrei Vlad la capul lui Burcă, complicele fundașului ardelean fiind gazonul de la Giurgiu. Meciul cu Sepsi este ultimul aparent accesibil pentru campioană, deoarece în ultimele 3 etape urmează, în ordine, deplasări la Craiova și Botoșani, iar apoi finala cu FCSB, care se va juca în Gruia.

Sepsi a rupt prietenia

Rachid Bouhenna este un nume care nu spune prea multe microbiștilor din România, dar fundașul născut în Franța din părinți algerieni a pornit unul din cele mai recente scandaluri din Liga 1. Aflat în ultimele 6 luni de contract, fundașul central și-a oficializat înțelegerea pe care a semnat-o cu CFR începând din vara lui 2021, dar acest lucru a incendiat conducerea actualului club.

Șefii lui Sepsi suspectează că Bouhenna s-a înțeles cu echipa clujeană de mult mai mult timp. În plus, suspiciunile planează asupra fotbalistului, care a fost eliminat dubios în meciul din returul sezonului regular, pierdut de covăsneni cu 0-1 cu un gol pe final, când deja jucau în inferioritate de 30 de minute. ‘Pot să mă gândesc la orice, nu? Eu cred că el era înțeles cu CFR încă din noiembrie, decembrie’, a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi.

Interesant este că echipa din Sfântu Gheorghe este într-o formă de zile mari și amenință locul 3 ocupat momentan de Craiova. Băieții lui Leo Grozavu au câștigat recent și cu Universitatea (2-0 în ultima etapă), dar și pe terenul celor de la FCSB (2-1), iar distanța de 4 puncte față de olteni nu mai pare de nerecuperat.

Totuși, ne așteptăm la un meci de luptă și prudent, așa cum s-a întâmplat mai de fiecare dată între cele două. Asta s-ar traduce în goluri puține sau deloc, iar pronosticul nostru este ‘sub 2,5 goluri’, care vine cu o cotă puțin peste 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Sepsi nu a marcat în precedentele 4 confruntări directe cu CFR, aceasta din urmă câștigând de 3 ori cu 1-0 în acest interval;
  • În cele 12 directe disputate de la promovarea lui Sepsi în 2017, pariul ‘sub 2,5 goluri’ a ieșit câștigător de 10 ori;
  • Exceptând meciurile cu Botoșani, 12 din cele 13 întâlniri ale lui Sepsi din acest sezon cu echipele din play-off s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă;
  • În ultimele 6 meciuri pe care le-a disputat acasă, CFR a primit gol doar o singură dată, în partida cu Craiova;
  • Campioana a bifat pariul ‘TG 0-2 goluri’ de fiecare dată în cele mai recente 3 jocuri.