Meniu

25 Mai, la 20:30. Mai are motivație CFR contra rivalei FCSB?

CFR Cluj a câștigat titlul de campioană, dar ambiția ardelenilor este cu siguranță mare înaintea meciului cu FCSB. Fără mai toți jucătorii importanți, trimiși în vacanță de patronul Gigi Becali, bucureștenii se duc, probabil, resemnați la Cluj, astfel că e de așteptat ca meciul să nu aducă prea multe goluri.

Echipa pregătită de Edi Iordănescu nu a mai așteptat ultima etapă și a reușit să profite de pașii greșiți nenumărați făcuți de rivala din Berceni. După un sezon cu suișuri și coborâșuri, CFR a reușit să ducă la borna 4 seria de titluri consecutive și este, cu siguranță, cea mai puternică echipă din România la ora actuală.

Gigi Becali și respectul față de competiție

Pentru FCSB, sezonul a început delicat, a continuat excelent, dar s-a sfârșit în genunchi. Lovită de o criză de efectiv din cauza infectărilor cu Covid, echipa roș-albastră a avut probleme și a fost eliminată inclusiv din Europa League.

Ulterior, pe fondul unor evoluții excelente ale trioului Man - Fl. Tănase - Moruțan, echipa pregătită de Toni Petrea s-a instalat în fruntea Ligii 1, de unde nu a mai fost dată jos până la finalul sezonului regular. Chiar și așa, acest statut a fost insuficient, pentru că în play-off lucrurile nu au mai funcționat, iar FCSB a început să piardă din turație. A fost învinsă în tur și de Craiova (0-2), dar și de Sepsi (1-2), iar CFR Cluj a reușit să smulgă pe final un egal grație golului norocos marcat de Burcă în ultimele minute.

Apoi, egalurile cu Cliceni și Sepsi din a doua parte a play-off-ului au dat șansa CFR-ului să se desprindă, iar când zarurile erau aruncate, FCSB nu a mai fost interesată de competiție. De aceea, înaintea meciului cu Universitatea Craiova din penultima etapă, roș-albaștrii și-au trimis în vacanță cei mai buni jucători, în frunte cu golgheterul Florin Tănase, astfel că amenințarea la adresa CFR-ului este minoră.

CFR în drum spre istorie

Nici CFR nu a avut un sezon lejer, dar experiența individuală și colectivă a jucătorilor din Gruia și-a arătat din nou importanța. Porniți la drum cu Dan Petrescu drept antrenor, ardelenii au făcut destui pași greșiți în prima parte a sezonului. Eliminarea din Cupa României a fost evenimentul care a provocat despărțirea de tehnicianul care a adus ultimele 3 titluri.

S-a ajuns astfel ca Edi Iordănescu să preia din nou frâiele echipei, după cele câteva meciuri în care a pregătit formația vișinie în startul stagiunii 2018/19. Noul tehnician a încercat să impună un stil mai combinativ și ofensiv echipei sale, dar inconstanța în rezultate l-a făcut să se întoarcă la ceea ce elevii săi știau.

Și asta s-a văzut imediat, pentru că deși au pierdut în sezonul regular deplasarea de la FCSB (0-3), dar și meciul tur din play-off cu Craiova (1-2), cei de la CFR s-au impus în cele din urmă în campionat. Au câștigat ultimul meci din sezon contra oltenilor cu 3-1, iar în etapa precedentă, au reușit un 1-0 fără mari emoții la Botoșani și astfel au ajuns la al 4-lea trofeu de campioană consecutiv. Recordul intern este deținut de Chinezul Timișoara, echipă care a câștigat în urmă cu 100 d ani șase titluri consecutive, performanță egalată și de Steaua în perioada 1993-1998.

Astfel, confruntarea CFR - FCSB din ultima etapă este doar una de palmares. Pentru că bucureștenii vin cu o echipă experimentală, e greu de crezut că defensiva gazdelor va ceva. Din acest motiv, pronosnticul nostru pentru acest joc este cel obișnuit la acest meci, adică NGG.

PUNCTE CHEIE:

  • CFR este o adeptă a pariului NGG. Acesta a ieșit câștigător în 3 din precedentele 4 jocuri ale ardelenilor;
  • Acasă, clujenii sunt și mai aplecați pe meciurile în care o singură echipă marchează. 7 din precedentele 8 jucate în Gruia s-au finalizat cu pariul NGG câștigător;
  • 6 din cele 7 meciuri pe care FCSB le-a disputat în acest sezon cu CFR și Craiova, principalele rivale, s-au sfârșit cu maximum o echipă pe tabelă;
  • Roș-albaștrii nu au fost fanii GG-ului în deplasare. 12 din cele 18 meciuri de campionat pe care FCSB le-a disputat pe teren străin au venit la pachet cu pariul NGG câștigător;
  • 10 din ultimele 11 confruntări directe s-au terminat cu maximum una dintre echipe pe tabelă;