Meniu

1 Martie. Argeș se face de râs la Cluj contra campioanei CFR.

CONTINUĂ SERIA EXCELENTĂ A ARGEȘULUI ȘI LA CLUJ?

CFR Cluj continuă să spere la al patrulea titlu consecutiv în ciuda unui joc care nu o recomandă neapărat pentru o asemenea performanță. Ardelenii vor fi testați din nou serios pe propriul teren luni seară, atunci când FC Argeș vine cu gândul de a-și continua seria invincibilă și în meciul din Ardeal.

Calculele în fotbalul din România se pot schimba foarte rapid, lipsa unei competiții extrem de consistente egalizând cumva valorile. Dacă la vârf există cel puțin două echipe care s-au detașat, plus Craiova, care are ritmul ei, mai jos de poziția a 3-a din clasament se poate întâmpla orice.

Argeș a băut apă vie

Situația lui FC Argeș este elocventă în această privință. După ce a început sezonul catastrofal, cu un singur punct în primele 6 etape, lucrurile au început să se lege pentru echipa alb-violetă. Întâi într-un soi de sinusoidală, pentru ca de la jumătatea lui decembrie piteștenii să explodeze de-a dreptul.

5 victorii și 6 egaluri au elevii cuplului Prepeliță - Ianovschi în precedentele 11 meciuri, iar în acest timp au întâlnit mai toate echipele serioase ale campionatului. Cu FCSB (0-0) și Craiova (1-1) s-au obținut remize, în timp ce Botoșani (1-0), Viitorul (1-0), UTA (2-1) sau Astra (2-0) au fost adversarii importanți în fața cărora Argeșul a obținut cele 3 puncte în ultima vreme.

Edi începe din nou să tremure

CFR Cluj a făcut rapid tranziția de la stilul lui Dan Petrescu la cel al lui Edi Iordănescu, dar noul tehnician nu prea a reușit să impresioneze. De fapt, campioana României traversează un veritabil recul și, în ciuda victoriei cu Gaz Metan din etapa trecută (1-0 contra unei echipe unde vărul primar al lui Iordănescu este președinte), lucrurile nu merg.

În acest sezon de început de primăvară, CFR a ratat de cel puțin două ori să treacă pe primul loc atunci când FCSB s-a încurcat. Prima dată, când a pierdut la Botoșani (1-2), iar apoi acasă, cu FC Voluntari (0-0). De altfel, campioana a avut deseori probleme în privința jocurilor disputate pe propria arenă. Este adevărat, a câștigat cu FCSB (2-0), Clinceni (3-1) sau Viitorul (2-1), dar cu dobrogenii victoria a venit în prelungiri, Academica a început dezastruos 2021, iar FCSB n-a primit un penalty la 0-0, în timp ce clujenii au deschis scorul dintr-unul cel puțin discutabil.

Dacă punem forma celor de la FC Argeș în acest context, este greu să găsim prea multe motive pentru care CFR ar fi mare, mare favorită. E clar că echipa campioană pleacă cu prima șansă, dar o cotă de 3.00 pentru un meci în care Argeș nu pierde pare un cadou făcut de bookmakeri. Noi vom profita de el.

PUNCTE CHEIE:

  • FC Argeș are 11 meciuri la rând fără înfrângere, 5 dintre care sunt victorii;
  • Piteștenii au reușit să rămână neînvinși în precedentele 6 deplasări, iar 4 din ultimele 5 sunt victorii;
  • CFR Cluj a câștigat doar un singur joc din precedentele 3 disputate (golaveraj 2-2 în acest interval);
  • Campioana are doar 5 victorii în cele 12 meciuri de campionat disputate pe propria arenă. Golaverajul în acest interval este de 12-7.