Meniu

5 Aprilie. CFR câștigă la limită cu Dinamo

REUȘEȘTE CFR SĂ CONTINUE BALUL ÎN DIRECTELE CU DINAMO?

CFR Cluj nu își mai permite pași greșiți înaintea play-off-ului dacă nu dorește să ofere ascendentul moral celor de la FCSB. Vizita lui Dinamo de luni seara nu ar trebui să fie decât o formalitate pentru clujeni dacă ne gândim că forma sportivă pe care bucureștenii o traversează este, cu indulgență, modestă.

După 3 titluri la rând, CFR pare că a obosit. Nu doar schimbarea de antrenor, cât subțirimea lotului forjat de câțiva ani pe 3 planuri este cea care influențează în acest moment rezultatele echipei vișinii. Chiar și așa, cu destui pași greșiți, feroviarii au reușit să se mențină în cursa pentru titlu și în acest an.

FCSB i-a demolat în ultima etapă

Totuși, încă de pe finalul mandatului pe care Dan Petrescu l-a finalizat la finalul lui 2020, au apărut semne că lucrurile nu se mai desfășoară la aceeași frecvență în Gruia. Înfrângerile acasă cu UTA sau Gaz Metan din prima parte a sezonului au continuat și în 2021, dar de data aceasta în deplasare și împotriva unor adversari mai serioși.

În primul rând, a fost confruntarea cu FC Botoșani, care a reușit un 2-1 surprinzător care i-a anulat în februarie CFR-ului șansa de a urca pe primul loc. În afara altor două egaluri acasă cu Astra (1-1) și FC Voluntari (0-0), campioana a mai pierdut, chiar în ultima etapă, și cu rivala FCSB. Acel 3-0 pe care bucureștenii l-au obținut pe propriul teren a fost destul de elocvent, mai ales că statistica partidei a fost năucitoare: 63% - 37% raportul posesiei, 15-2 la șuturi pe poartă și 11-0 la cele pe poartă, toate în favoarea FCSB-ului.

Dinamo e medicamentul perfect

Totuși, forma recentă a celor de la CFR în jocurile de pe teren propriu îi recomandă pentru o șansă mai bună, iar viitorul adversar vine să sublinieze direcția către victorie. Dinamo, abia scăpată de grijile legate de primirea licenței, trebuie să se concentreze acum pe partea sportivă. Adică cea care le pune cele mai mari probleme ‘câinilor’ în ultimii ani.

Momentan, roș-albii sunt pe antepenultimul loc, la un punct peste Hermannstadt și la 3 în spatele celor de la Gaz Metan. Practic, în acest moment dinamoviștii sunt pe loc de baraj, deci supraviețuirea în Liga 1 le-ar fi pusă în pericol. În ultimele 8 partide, trupa antrenată acum de Gigi Mulțescu nu a câștigat deloc și a obținut doar două egaluri: 1-1 la Voluntari și 0-0 acasă cu Sepsi. În rest, 6 înfrângeri, 5 dintre care au venit fără gol marcat.

În acest context, cota de peste 1.40 care a fost acordată pentru o victorie a CFR-ului pare chiar mare. Dat fiind palmaresul direct, dar și forma groaznică a oaspeților, ‘1 solist’ este un pariu destul de sigur.

PUNCTE CHEIE:

  • CFR Cluj nu a primit gol acasă în precedentele 3 meciuri, iar în cele mai recente 4 are 3 victorii și un egal, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 11-1;
  • Campioana are numai victorii în cele 5 confruntări contra ultimelor clasate, printre care se află și Dinamo. Golaverajul acumulat în această perioadă este de 12-1;
  • Dinamo a pierdut ultimele două meciuri consecutive, cu Poli Iași și cu FC Argeș;
  • ‘Câinii’ au 5 înfrângeri în cele 5 confruntări cu echipele de pe podium, 4 dintre acestea fiind terminate fără gol marcat;
  • 6 victorii și un egal are CFR în ultimele 7 confruntări directe cu Dinamo. În această perioadă, a evitat primirea unui gol de 6 ori și a strâns un golaveraj de 12-1.