Meniu

CFR CLUJ – CHINDIA

Pierde campioana contactul cu rivala din Craiova?

Campioana pare să aibă resurse inepuizabile, astfel nu se explică modul în care continuă să-și domine adversarele - și să și câștige - în ciuda problemelor interne cauzate în special de lipsa lichidităților. Dan Petrescu și băieții săi au programat duminică un meci aparent facil contra unei echipe care a fost victimă sigură în precedentele întâlniri.

CFR e la cinci puncte de Craiova

Chindia Târgoviște, căci despre ea vorbim, și-a păstrat locul în Liga 1 doar grație supradimensionării campionatului provocată de pandemia mondială. În actuala stagiune, echipa dâmbovițeană are un singur succes, dar unul cu rezonanță: victorie acasă cu Dinamo (1-0). În rest, doar un egal și două înfrângeri, cam puțin pentru a da ceva emoții unei triple campioane.

Iar CFR și-a revenit după un start mai greoi. Are trei victorii la rând, toate fără gol primit, iar în Suedia nici n-a fost nevoie să se întrebuințeze prea tare ca să obțină calificarea în fața campioanei Djurgarden. Dar pentru prima dată în ultimele sezoane, echipa lui Dan Petrescu pare să aibă nevoie de eficiență maximă ca să continue seria titlurilor. Craiova, după ce a pierdut trofeul intern suprem în fix ultima repriză a sezonului trecut, are un start perfect și pune presiune pe clujeni în acest moment.


KEY POINTS:

  • CFR Cluj are șapte meciuri la rând fără înfrângere în acest sezon, singurele sincope fiind un egal sec cu Sepsi (0-0), venit după eșecul survenit la penalty-uri în fața celor de la Dinamo Zagreb (2-2 în timp regulamentar)
  • Ultima înfrângere acasă a celor de la CFR datează din februarie 2019 (!), un 1-2 cu Viitorul Constanța (succes obținut de oaspeți cu goluri în minutele 86 și 92)
  • Chindia are zece meciuri la rând fără victorie în deplasare, în acest interval obținând doar trei remize (golaverajul este de 4-14 în acest interval)
  • CFR Cluj a câștigat toate cele trei meciuri directe din ultimii doi ani: 1-0 în Cupa României, în 2018, și 4-0 acasă și 4-1 în deplasare pe parcursul sezonului trecut de Liga 1