Meniu

BRIGHTON CEDEAZĂ LA SURPRIZA FULHAM

Fulham își poate prelungi seria de invincibilitate pe Craven Cottage la trei meciuri consecutive în Premier League, marți, când va primi vizita lui Brighton pentru prima dată din campania 2020-21.

Câștigătorii Championship din sezonul trecut au pierdut sâmbăta trecută prima lor întâlnire din noua campanie pe prima scenă britanică, 2-1 împotriva lui Arsenal, în timp ce Brighton este una dintre cele doar cinci echipe din Premier League fără înfrângere în acest sezon, învingând-o și pe Leeds cu 1-0 în weekend.

FULHAM ARE PARTE DE UN START SOLID

Campania din Premier League este încă la început, dar Fulham au dovedit că nu sunt o pradă ușoară, obținând cinci puncte după patru meciuri, ceea ce înseamnă cu unul mai mult decât au avut în primele patru meciuri din sezoanele 2018-19 și 2020-21 combinate.

În aceste prime meciuri, oamenii lui Marco Silva au dat dovadă de calitate, clasă și maturitate, reușind să țină strânse fiecare dintre meciuri.

Au mers cap la cap cu două dintre cele șase mari cluburi din Anglia, remizând cu Liverpool în debutul sezonului, 2-2, și oferindu-le tot ce au putut sâmbătă tunarilor de la Arsenal, care au câștigat în cele din urmă cu 2-1.

În timp ce performanțele lor de până acum au fost incredibil de încurajatoare, Fulham a avut dificultăți în a pune capăt unui meci atunci când a avut ocazia, irosind avantajul în trei din cele patru meciuri disputate în acest an și lăsând să scape cinci puncte atunci când a avut un avantaj în repriza a doua.

Sâmbătă, pe Emirates , Fulham a rezistat de-a lungul liniei din spate în primele 45 de minute, dar a obosit în ultimele minute ale meciului, în timp ce Arsenal a fructificat în cele din urmă toată posesia (72%), marcând în două din cele opt încercări pe care le-a avut la țintă.

Cinci din cele șase goluri primite de Fulham în 2022-23 au venit în repriza a doua, un contrast puternic față de modul în care a încheiat sezonul de Championship câștigat în 2021-22, când Fulham nu a primit nicio lovitură în ultimele 45 de minute în ultimele trei confruntări interne.

Marți va fi doar a treia oară când Fulham se va confrunta cu echipa din East Sussex, echipa locală fiind neînvinsă împotriva lor pe Craven Cottage, câștigând 4-2 în meciul similar din 2018-19, în timp ce a remizat 0-0 acasă în 2020-21.

SPERĂ BRIGHTON LA LOCURILE EUROPENE?

Există multe motive de entuziasm la Brighton în acest moment, deoarece Pescărușii și-a prelungit sâmbătă seria de invincibilitate în Premier League la nouă meciuri consecutive, cea mai lungă serie fără înfrângere din istorie în prima ligă de fotbal.

Elevii lui Graham Potter au fost incredibil de fermi în defensivă în această lună, fără să primească gol în ultimele patru meciuri în toate competițiile. Singurul lor gol primit în Premier League în acest sezon a fost un autogol al lui Alexis Mac Allister în meciul de deschidere, pe care l-au câștigat cu 2-1 în fața lui Manchester United.

Brighton a obținut puncte în patru meciuri consecutive în prima ligă în deplasare, iar o victorie marți ar marca prima dată când a câștigat trei meciuri consecutive în deplasare în Premier League.

Cu 10 puncte după patru meciuri din Premier League, este cel mai bun început de campanie internă pentru Brighton, eclipsând performanța din sezonul trecut, când au obținut nouă puncte în această fază a competiției.

Pascal Gross a făcut aproape totul pentru Brighton în această primă parte a sezonului, marcând trei goluri pe plan intern, dintre care două au fost decisive pentru cele 3 puncte puse în joc. El i-a dat și o pasă de gol lui Leandro Trossard în victoria cu 2-0 în fața lui West Ham, singura altă pasă de gol pentru Brighton în acest an fiind oferită de Danny Welbeck.

Robert Sanchez este liderul portarilor cu trei meciuri fără gol primit, iar Moises Caicedo a jucat toate cele 90 de minute în fiecare dintre întâlnirile din Premier League de până acum în acest sezon.

Pervis Estupinan și-a făcut debutul în EPL weekendul trecut, iar Evan Ferguson a stat pe bancă deși a marcat în triumful cu 3-0 la Forest Green în turul doi al Carabao Cup.

Chiar dacă Fulham are un start bun de sezon, mizăm pe faptul că Brighton se va întoarce cu cel puțin un punct din această deplasare, pentru o cotă de 1,35. Pentru cei mai curajoși, avem opțiunea unei victorii a oaspeților, la o cotă de 2,20.

PUNCTE CHEIE:

  • Brighton este neînvinsă în ultimele 10 partide oficiale (7 victorii și 3 remize), având inclusiv câte două victorii contra lui West Ham și Manchester United. De altfel, de la începutul lui aprilie, doar City a reușit să îi învingă pe Pescăruși, care au reușit să dea lovitura și pe terenurile lui Arsenal și Tottenham, performanțe cu care puține echipe se pot lăuda;
  • În cele 19 deplasări din stagiunea precedentă, Brighton a suferit doar 4 înfrângeri, fiind unul dintre cei mai incomozi vizitatori;
  • Cu un singur gol primit după 4 runde, Brighton are în acest moment cea mai bună defensivă din Premier League;
  • Fulham în schimb vine după două înfrângeri și are o singură victorie în ultimele 6 partide oficiale (contra lui Brentford);
  • Fulham nu se descurcă tocmai bine pe teren propriu, obținând un singur punct în Championship în cele 4 meciuri contra primelor 5 clasate din sezonul trecut;
  • Ultimele două întâlniri directe s-au terminat cu scor alb.