Meniu

08 Septembrie, la 21:45. Anglia, egalată în prelungiri

Cu siguranță cel mai greu test al Angliei din calificările pentru Cupa Mondială 2022 are loc miercuri seara la Varșovia, când naționala celor Trei Lei se pregătește să înfrunte Polonia în Grupa I. Rezervele lui Gareth Southgate au câștigat cu 4-0 în fața Andorrei în ultima etapă, în timp ce Polonia a trecut de San Marino cu 7-1 duminică seara.

Au primit gol de la San Marino

Golul încasat în San Marino (care în precedentele 31 de partide punctase de două ori, o dată contra lui Kosovo și o dată contra Kazakhstanului) reprezintă o pată destul de mare pe carnetul de note al Poloniei din întâlnirea din weekend cu microstatul, dar echipa lui Paulo Sousa a reușit să și puncteze de 7 ori pentru a obține o victorie confortabilă. Atacantul din Serie C, Nicola Nanni, a profitat de o greșeală defensivă pentru a înscrie primul gol al lui San Marino în calificările pentru Cupa Mondială din ultimii opt ani, dar Polonia conducea deja cu 4-0 în acel moment datorită golurilor lui Robert Lewandowski (2), Karol Linetty și Karol Swiderski, înainte ca Adam Buksa să iasă de pe bancă și să bifeze un hat-trick în actul secund.

Cu 11 goluri marcate în ultimele două meciuri, grație victoriei cu 4-1 în fața Albaniei la începutul acestei luni, Polonia și-a consolidat locul doi, dar surpriza Albania se află la un singur punct în spatele oamenilor lui Sousa și este gata să profite de orice punct pierdut.

Cum Albania este acum norocoasa care va înfrunta San Marino în această săptămâna, Polonia ar putea foarte bine să se regăsească în afara primelor două poziții dacă nu va produce surpriza în fața finalistei de la Euro, și se poate lăuda cu doar trei victorii în ultimele 12 meciuri din toate competițiile, și acelea contra Albaniei, Andorrei și San Marino.

Cu toate acestea, gazdele din această săptămână au adunat o serie de șapte victorii consecutive acasă în calificările pentru Cupa Mondială - marcând cel puțin două goluri în fiecare dintre aceste întâlniri - în timp ce ultima lor înfrângere pe teren propriu în această etapă a avut loc tocmai în 2013 în fața Ucrainei.

Anglia a arătat că e capabilă să și înscrie

Cu nu mai puțin de 11 schimbări, Anglia a căutat să reproducă performanța primului 11 de la victoria categorică cu 4-0 în fața Ungariei - un meci care a fost marcat de acțiunile josnice ale unor suporteri ai echipei locale -la revenirea pe gazonul de pe Wembley după finala Euro 2020.

Bukayo Saka, sărbătoritul zilei, a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor dar a oferit și o pasă de gol, în timp ce dubla lui Jesse Lingard și penalty-ul lui Harry Kane au contribuit la un succes lejer al Angliei în fața propriilor fani.

Cu 15 puncte bifate din tot atâtea posibile în calificările pentru Cupa Mondială, Anglia a stabilit o diferență de cinci puncte în fruntea clasamentului și pare hotărâtă să se califice în Qatar 2022, în timp ce apărarea poate fi depășită doar de recordul perfect al danezilor.

Poate că britanicii nu se pot lăuda cu cel mai mare număr de goluri din grupă - această distincție îi aparține viitoarei adversare Polonia - dar este una dintre cele două echipe care se poate lăuda cu un record de 100% în cinci meciuri de calificare și nu poate fi uzurpată indiferent de ceea ce se întâmplă în această săptămână.

În timp ce recordul de acasă al Poloniei din calificările pentru Cupa Mondială este de admirat, Anglia a acumulat o serie de 12 meciuri fără înfrângere în deplasare în această etapă și, în mod ironic, ultima înfrângere în deplasare în calificări a fost tot în fața Ucrainei, în 2009.

Mai mult, în cele patru meciuri din deplasare ale Angliei în 2021, Anglia a mărșăluit spre patru victorii succesive fără să primească vreun gol, iar golurile lui Kane și Harry Maguire i-au ajutat să înfunde Polonia cu 2-1 în martie - a opta lor victorie în 10 meciuri împotriva gazdelor din această săptămână.

PUNCTE CHEIE:

  • Anglia are 12 victorii și 3 egaluri în ultimele 15 meciuri (doar Italia, Danemarca și Scoția au terminat neînvinse contra lui Kane și a coechipierilor);
  • În ultimele 15 meciuri, Anglia a primit doar 3 goluri (câte unul de la Danemarca, Italia și Polonia);
  • În ultimele 12 meciuri, Polonia a reușit victorii doar contra Andorrei, Albaniei și a lui San Marino;
  • Polonia a primit gol în 11 din ultimele 12 meciuri (doar Andorra nu a reușit să înscrie).