Meniu

07 Septembrie, la 21:45. Olanda face instrucție cu Turcia

Olanda va încerca să treacă deasupra Turciei în fruntea Grupei G când cele două echipe își vor continua marți seară, la Amsterdam, campania de calificare la Cupa Mondială 2022. Turcia este în prezent liderul grupei, cu 11 puncte acumulate în primele cinci meciuri, în timp ce Olanda ocupă poziția a doua în grupă, la un punct în spatele adversarilor săi de aici, dar la egalitate cu ocupanta poziției a treia, Norvegia.

Olanda tremură pentru calificare

Olanda a eșuat în mod faimos să se califice la Cupa Mondială din 2018, iar echipa lui Louis van Gaal se află în dificultate în Grupa G, cu Turcia și Norvegia oferind un nivel de concurență peste așteptări. Cu un bilanț de trei victorii, o remiză și o înfrângere în cinci meciuri, Olanda a acumulat 10 puncte, ceea ce o plasează în fața Norvegiei, ocupanta locului trei la diferență de goluri, dar la un punct în spatele liderului de grupă, Turcia.

Tripla finalistă a Cupei Mondiale a obținut doar o remiză miercuri seară în Norvegia (1-1), dar a impresionat în meciul de sâmbătă de la Eindhoven, când a învins cu 4-0 reprezentativa Muntenegrului. Memphis Depay a marcat de două ori pentru Portocala Mecanică, în timp ce Georginio Wijnaldum și Cody Gakpo au fost și ei pe lista marcatorilor în timpul unei prestații puternice, iar echipa lui Van Gaal va încerca acum să învingă Turcia pentru a trece în fruntea grupei la intrarea în ultima linie dreaptă.

Ulterior, Olanda va întâlni Letonia și Gibraltar în următoarele două meciuri de calificare din octombrie, înainte de a se deplasa în Muntenegru și de a găzdui Norvegia în ultimele două meciuri din noiembrie.

Turcia, scădere clară de formă

Turcia, între timp, va intra în confruntarea de marți după o victorie cu 3-0 în fața Gibraltarului; toate cele trei goluri au fost marcate în repriza a doua, Halil Dervisoglu, Hakan Calhanoglu și Kenan Karaman ieșind de pe bancă pentru a înscrie.

Nu se poate scăpa ușor de faptul că naționala semilunii a dezamăgit la Euro 2020, pierzând toate cele trei meciuri din faza grupelor, marcând doar o singură dată și primind opt goluri în acest proces. Apărarea a fost marea problemă și în ultimele meciuri din grupa de calificare, cu 5 goluri primite în egalurile cu Muntenegru (2-2) și Letonia (3-3), după ce turcii au avut avans de câte două goluri.

Totuși, echipa lui Senol Gunes se află în fruntea Grupei G, după ce a adunat 11 puncte din cinci meciuri, inclusiv victorii impresionante în fața Olandei și Norvegiei în martie.

Turcia nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 2002, când a terminat pe locul trei, dar o echipă talentată are cu siguranță capacitatea de a-și asigura un loc în competiția de anul viitor.

Turcia a câștigat ultimele două meciuri împotriva Olandei, în timp ce nu a mai pierdut în fața adversarilor de marți din octombrie 2013, ceea ce înseamnă că încrederea ar trebui să fie ridicată în tabăra oaspeților.

PUNCTE CHEIE:

  • 4 din ultimele 5 meciuri ale Turciei au adus cel puțin 3 goluri pe tabelă;
  • Toate cele 5 meciuri ale Turciei din grupa de calificare s-au încheiat cu minim 3 mingi în plasă;
  • 6 din ultimele 9 meciuri ale Olandei au confirmat pariul Peste 2,5 goluri;
  • Turcia a câștigat ultimele două întâlniri directe, de fiecare dată marcând cel puțin 3 goluri.