Meniu

04 Septembrie, la 21:45. Danemarca câștigă pe final

Danemarca va încerca să își mențină procentajul de 100% în calificările pentru Cupa Mondială în deplasarea din Feroe. Danezii au rămas singura națiune europeană care nu a primit încă gol în campania de calificare, în timp ce gazdele au încasat deja 12 goluri în primele patru meciuri.

Insulele Feroe, fără replică cu adversari decenți

După ce au obținut cea mai mare victorie internațională din istoria lor într-un meci amical împotriva Lichtensteinului, câștigând cu 5-1 în iunie, Insulele Feroe au fost readuse cu picioarele pe pământ cu o înfrângere de 4-0 pe teren propriu împotriva Israelului, miercuri.

Această înfrângere a fost a treia din primele patru meciuri de calificare la Cupa Mondială și lasă echipa lui Hakan Ericson doar deasupra Moldovei în Grupa F, la diferență de goluri, cu un singur punct obținut.

Meciul de sâmbătă cu Danemarca este al doilea din cele trei meciuri pe teren propriu ale Insulelor Feroe în pauza internațională din septembrie. În trei dintre precedentele patru întâlniri cu formația scandinavă au primit câte patru goluri și o singură dată au cunoscut bucuria golului.

Oamenii lui Ericson au acumulat 9 puncte în calificările pentru Cupa Mondială din 2018, cele mai multe pe care le-au înregistrat vreodată într-o campanie de calificare, iar dacă vor să se apropie din nou de acest record vor trebui să înceapă să adune puncte rapid, dar Danemarca nu pare adversarul potrivit.

Danemarca a devenit o forță în Europa

Danemarca a fost cea mai bună națiune europeană în timpul preliminariilor pentru Cupa Mondială, câștigând toate cele patru meciuri cu un golaveraj total de 16-0.

O victorie cu 2-0 în Israel a fost urmată de demolarea cu 8-0 a Moldovei, înainte ca echipa lui Kasper Hjulmand să se impună cu 4-0 în Austria. Cel mai recent rezultat a fost o victorie cu 2-0 pe teren propriu împotriva Scoției, miercuri seară, în fața a peste 30.000 de suporteri danezi bucuroși.

Danemarca, în mod deloc surprinzător, se află pe primul loc în Grupa F și are cinci puncte avans față de cele mai apropiate contracandidate, Israel și Austria. Alb-roșii s-au calificat la patru din ultimele șase turnee ale Cupei Mondiale și sunt pe cale să ajungă la competiția din Qatar anul viitor.

PUNCTE CHEIE:

  • Danemarca a câștigat fără vreun gol primit toate cele 4 meciuri de calificare de până acum, deși a întâlnit adversarii mai puternici din grupă;
  • Danezii s-au impus și în ultima întâlnire directă, în 2020, cu 4-0;
  • Feroe au pierdut ultimele 3 meciuri, cu Scoția, Israel și Austria cu un golaveraj general de 1 - 11;
  • Feroe au pierdut ultimele 21 de meciuri contra echipelor mai bine cotate (au reușit un 0-0 contra Ungariei în 2016), iar în aceste 21 de meciuri au izbutit 4 goluri.