Meniu

29 Mai, la 18:00. Voluntari, aproape de salvare

FC Voluntari și Călărași se bat pentru un loc în Liga 1, iar prima manșă a barajului se joacă pe malul Dunării. Formația venită din liga secundă are probleme financiare majore și este foarte posibil ca la finalul sezonului să piardă mai toți jucătorii importanți, astfel că cheful de fotbal nu e mare.

Liga 1 se apropie cu pași repezi de final. Ce a mai rămas de clarificat sunt echipele care vor promova și ultima reprezentantă din cupele europene. Dacă în cea din urmă situație finalistele s-au aflat joi seara, după ce Viitorul a băut-o pe Chindia cu 3-2, la barajele de promovare lucrurile sunt incerte.

Voluntari a echipa anti-GG

FC Voluntari ar fi trebuit să nu aibă emoții cu retrogradarea, însă prestațiile modeste din a doua jumătate a play-off-ului au îngropat-o aproape în totalitate. Preț de 4 jocuri, începând cu cel pierdut contra lui Dinamo (0-1) și terminând cu cel jucat împotriva Chindiei (0-0), trupa din Ilfov nu a rupt deloc gura târgului. Totuși, meciul cu trupa din Târgoviște i-a reactivat pe Tamaș și pe colegii lui, pentru că apoi au mai venit două jocuri în care Voluntari nu a mai primit gol: 3-0 cu Astra și 0-0 în ultima etapă cu UTA.

De partea cealaltă, Călărași a demonstrat pe mai tot parcursul sezonului încheiat că are aproape tot ce îi trebuie pentru performanță. Echipa a câștigat și cu Rapid (3-2) în play-off, dar victoria cu giuleștenii este singura din ultimele 6 partide. Acest lucru se datorează în special crizei financiare pe care o traversează echipa. Jucătorii au amenințat chiar cu greva și deconectarea de la anumite partide nu avea cum să nu se vadă.

Acesta este și unul din argumentele noastre atunci când spunem că nu ne așteptăm la un festival ofensiv, ci mai degrabă la un joc tacticizat. În consecință, pronosticul nostru este NGG, pariu care vine cu o cotă de 1.75.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultima perioadă, meciurile jucate de Voluntari s-au terminat mai mereu cu pariul NGG câștigător, lucru întâmplat de fiecare dată în cele mai recente 8 meciuri ale lor;
  • Acest trend este și mai accentuat în deplasare, acolo unde 9 din precedentele 10 jocuri s-au terminat fără ca ambele echipe să marcheze;
  • Călărași are probleme în ofensivă în ultima vreme, nereușind să marcheze în precedentele două jocuri;
  • În ultimele 7 confruntări directe, golurile au venit rar. 5 dintre acestea s-au finalizat cu pariul NGG câștigător, golaverajul fiind de 7-2 pentru Voluntari.