Meniu

7 Mai, la 21:00. Rapid pierde la Călărași după ce a condus la pauză

Campionatele sunt aproape de sfârșit, iar situația începe să se cristalizeze și în Liga a 2-a din România. FC U Craiova e deja cu un pas și jumătate în primul eșalon, în timp ce Rapid are o mare șansă să termine pe locul 2. Giuleștenii pot tranșa aproape decisiv lupta cu un succes la Călărași, vineri, în fața unui adversar aparent ieșit din formă.

Rapid a renăscut ca pasărea Phoenix, într-un moment în care părea condamnată la încă un an de purgatoriu în liga secundă, iar acum e pe cai mari. Chiar dacă jocul nu a convins de multe ori, suflarea giuleșteană nu vrea decât o revenire cât mai rapidă în Liga 1, iar acest lucru este la doi pași distanță.

Mihai Iosif i-a resuscitat cu poezii

O prezență pitorească pe banca Rapidului, readucerea lui Mihai Iosif în postura de antrenor principal a dat roade. Cel care i-a fost secund și lui Pancu, și lui Nicolae Grigore s-a debarasat de imaginea de ajutor și a recapacitat în timp record o echipă ce părea în degringoladă, apelând inclusiv la poezii. După ce în primele 4 runde din 2021 a obținut doar două puncte, ultimele două etape, disputate cu sabia deasupra capului, au venit cu succese. Printre acesta, și un 4-0 fără drept de apel administrat viitoarei adversarei, Dunărea Călărași.

În play-off, lucrurile au mers tot înspre bine pentru vișinii, chiar dacă jocul nu a arătat întotdeauna bine. Rapid a început în trombă, cu 3 victorii consecutive, una dintre ele tot în fața Dunării Călărași (4-1), dar apoi s-a împiedicat de două ori: 0-1 la Craiova și 1-1 acasă cu Mioveni. Etapa trecută giuleștenii și-au revenit contra celor de la Csikszereda (2-0), iar acum așteaptă un nou succes care să conserve sau să mărească avansul de 4 puncte pe care-l au în fața celor de la Mioveni.

Călărași vrea banii

Dunărea Călărași nu a început sezonul cu mari obiective, mai ales că de la retrogradarea din Liga 1 nu au existat pretenții prea mari la malul Dunării. Totuși, prezența lui Cristi Pustai pe banca echipei din sudul țării a impus o anumită disciplină. Acest lucru nu a fost acceptat de toți, iar ‘Profesorul’ a fost nevoit să facă puțină curățenie în vestiar.

Iar metodele de lucru ale experimentatului tehnician au dat roade, din moment ce Dunărea s-a calificat în play-off fără mari probleme, în ciuda problemelor de la nivel administrativ. Vorbim aici de lipsa banilor, lucru pe care în ultima vreme au început să-l reclame și jucătorii din Călărași. ‘Foamea’ aceasta, care probabil a cauzat și destul stres pentru fotbaliștii călărășeni, a dus și la o cădere în evoluțiile sportive. În play-off Dunărea a mai obținut o singură victorie, un 2-1 la Csikszereda, pentru că în rest nu a reușit să mai facă față prea des competiției.

Din acest motiv, ne așteptăm ca Rapid să termine ce a început în campionat cu acele victorii cu 4-1 și 4-0, astfel că 2 solist e o posibilitate bună. Cota de 2.30 arată și ea că putem avea de-a face cu o bomboană de meci, astfel că mergem puțin riscant la acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Cu o singură victorie în precedentele 6 jocuri (dintre care 3 sunt înfrângeri), Călărași și-a cam compromis șansele la promovarea directă;
  • Dintre echipele aflate în play-off, Călărași rămâne cea mai slabă defensivă, cu 13 goluri primite în cele 6 jocuri disputate până în prezent;
  • Rapid este într-o formă destul de bună, cu 6 victorii obținute în precedentele 8 partide disputate în campionat;
  • Dintre echipele aflate în play-off, giuleștenii au cel mai bun atac începând cu startul sezonului: 43 de goluri înscrise în 25 de meciuri;
  • Cele mai recente confruntări directe au fost clar de partea Rapidului, care a câștigat de două 3 ori la o diferență de minimum 3 goluri, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 11-1.