Meniu

14.03, la 19:00. CAGLIARI – JUVENTUS

PROVOACĂ JUVENTUS UN NOU MECI ÎNCHIS ȘI LA CAGLIARI?

Juventus este în corzi după eliminarea din Liga Campionilor și va căuta să stoarcă tot ce mai poate din cele 12 etape rămase de disputat din Serie A. Cagliari este prima pe lista țintelor campioanei, iar echipa lui Răzvan Marin va avea viață grea în fața unui adversar care i-a pus mai mereu probleme în ultimii ani.

Nu ar fi întrevăzut nimeni o asemenea desfășurare, dar suntem la jumătatea lui martie, iar Juventus are șanse reale la un singur trofeu: Cupa Italiei. Este drept că unul a fost deja câștigat, adică Supercupa Italiei, însă chiar și așa performanța ar fi una modestă pentru o echipă obișnuită în ultimul deceniu cu monopolul.

Pleacă Ronaldo după acest dezastru?

La mijlocul săptămânii, Juve nu a fost în stare să treacă de Porto, cea care a jucat mai bine de o oră fără un om pe teren, dar care s-a organizat impecabil și a reușit să dea lovitura în prelungiri. Eliminarea a lovit ca o undă de șoc vestiarul și conducerea ‘Bătrânei Doamne’, care se gândește inclusiv să renunțe la serviciile lui Cristiano Ronaldo, mutare care ar elibera foarte mulți bani. Portughezul e și el nemulțumit de rezultatele echipei și se pare că și-a instruit agentul să-i caute o altă echipă.

La 10 puncte de Inter, Juventus nu pare să mai aibă șanse reale să-și apere titlul pe care l-a cucerit de 9 ori în ultimele 9 sezoane. Campioana este într-o formă bună în campionat, de la înfrângerea cu Inter (0-2) din startul anului reușind să câștige toate meciurile cu două excepții: un 0-1 în deplasarea de la Napoli și un 1-1 la Verona. În această perioadă, bianconerii au câștigat meciuri importante, cum ar fi cele cu Lazio (3-1 în etapa trecută), Roma (2-0) sau AC Milan (3-1).

În același timp, Cagliari trece prin clipe destul de delicate, dat fiindcă este amenințată serios cu retrogradarea. În acest moment, sardinienii au 7 puncte în ultimele 3 meciuri, după ce au câștigat cu Crotone (2-0) și Bologna (1-0) și au făcut un egal la Sampdoria (2-2). Înainte de aceste rezultate, trupa lui Răzvan Marin strânsese 16 meciuri la rând în campionat fără victorie, 11 dintre acestea fiind înfrângeri.

Este lesne de înțeles diferența de nivel între cele două și chiar dacă Cagliari se luptă pentru evitarea retrogradării, motivația lui Juventus e cu siguranță mai mare. Pentru că vin după eșecul cu Porto, e posibil ca torinezii să fie mai precauți, astfel că NGG pare pariul potrivit pentru acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Cagliari a bifat pariul NGG în 8 din ultimele 10 meciuri de campionat, în care sunt incluse și 5 înfrângeri cu scorul de 0-1;
  • Cagliari a marcat doar 14 goluri în cele 13 partide găzduite în acest sezon al Serie A, ceea ce reprezintă al 17-lea atac în această privință;
  • 7 din ultimele 9 meciuri pe care le-a jucat Juventus în campionat au găsit maximum o echipă printre marcatoare;
  • Cu 12 de goluri primite în 13 meciuri, Juventus are a treia apărare din Serie A în clasamentul deplasărilor;
  • Pariul NGG a ieșit câștigător în 8 din precedentele 9 confruntări directe. Juventus are 8 victorii în acest interval.