Meniu

CAD RECORDURI ÎN FOTBALUL EUROPEAN?

Avem șase recorduri gata să fie doborâte și unul deja spulberat (îl găsiți la finalul articolului): două recoduri stau să cadă în LaLiga, iar Barcelona ține capul de afiș în ambele. În Italia, două echipe își disput recordul negativ pentru cele mai puține puncte într-un sezon. Iar în Premier League, alte două recorduri sunt la picioarele lui Haaland. Cu cine țin zeii fotbalului?

Cu 9 puncte avans în fruntea LaLiga, Barcelona este aproape sigură că se va încununa regina fotbalului iberic, deși nu pornea cu prima șansă la startul sezonului. Suprinzător pentru formația blaugrana, marele merit al acestei performanțe îi revine defensivei, una ce poate stabili noi recorduri: cele mai puține goluri primite într-un sezon, dar și cele mai multe meciuri în care a fost păstrată poarta intactă.

18 goluri într-un sezon este recordul precedent împărțit de Atletico Madrid (în sezonul 2015-2016) și Deportivo la Coruna (în stagiunea 1993 - 1994), pe formatul cu 38 de meciuri. Cu doar 8 goluri primite în primele 25 de runde, Barca are șansa să spulbere pur și simplu acest record.

Și recordul pentru goluri primite pe teren propriu stă încă în picioare. Anterior, Cordoba (în sezonul 1964-65) și Pontevedra (sezonul 68-69) au reușit să termine cu doar câte două goluri primite în cele 19 meciuri găzduite. După 12 meciuri pe Camp Nou în acest sezon de LaLiga, Barca are un singur gol primit (e drept, încă nu a întâlnit nici una din formațiile de top pe teren propriu).

Cu 13 etape rămase de jucat, ter Stegen are șanse mari să îi fure lui Francisco Liaño (portarul lui Depor în sezonul 93-94) recordul de cele mai multe meciuri fără gol primit într-un sezon (26). Ter Stegen are în acest moment 19 meciuri în care a închis poarta Barcelonei, deci o șansă serioasă la acest trofeu.

Chiar și numărul de victorii dintr-un sezon, 32, record deținut de Real Madrid (sezonul 2011-2012) și Barcelona (2012-2013) poate fi îmbunătățit la finele acestui an. Ce-i drept, pentru asta, Barca își mai poate permite un singur pas greșit în cele 13 meciuri rămase.

Dacă Barcelona pare să fie echipa recordurilor pozitive, lucrurile stau invers în subsolul clasamentului. Cu doar două victorii până în prezent, Elche riscă să egaleze recordul nefericit al lui Gijon, Logrones sau Celta Vigo, care au terminat competiția cu doar două meciuri în care au marcat mai mult decât adversarii.


(P) Pariază pe LaLiga cu Superavantaj. Încasezi înainte de finalul meciului pariurile plasate pre-meci dacă echipa aleasă condusă de tine conduce cu două goluri diferență!

Pariaza pe LaLiga cu Superavantaj


Și în alte campionate europene stau să cadă recorduri.

În Serie A, se pare că așteptarea a lua sfârșit pentru Napoli. După o pauză de 36 de ani, este aproape imposibil ca Gli Azzuri să mai scape titlul din mâini - au un avans de 18 puncte cu doar 12 etape rămase de jucat. Cu 36 de puncte rămase în joc, își mai permit doar un egal dacă vor să egaleze recordul absolut al lui Juventus - 102 puncte într-o ediție de campionat. Aceeași condiție e valabilă și pentru a egala numărul de victorii dintr-un sezon, deținut tot de Juventus: 33.

Chiar dacă nu va depăși recordul în ceea ce privește numărul de puncte, Napoli poate depăși diferența de puncte față de locul secund înregistrată de Juventus în sezonul 2013-2014 - au fost 17 atunci, cu unul mai puțin decât are acum Napoli față de Inter.

În partea de jos a clasamentului le avem pe Sampdoria și Cremonese, ambele cu doar 12 puncte. Cele două riscă să stabilească un nou record negativ în ceea ce privește numărul minim de puncte obținut de o formație de Serie A pe parcursul unui sezon - precedentul record îi aparține lui Chievo, care a adunat doar 20 de puncte pe teren în stagiunea 2018-2019.



Deși sunt șanse tot mai mari ca Manchester City să rateze un nou titlu în Anglia (o adevărată dezamăgire dacă ne uităm la valoarea lotului și la forma marilor rivale Liverpool, Manchester United și Chelsea), marele câștig al cetățenilor rămâne Haaland. Norvegianul are în acest moment o medie de puțin peste un gol marcat pe meci, cea mai mare înregistrată în Premier League (a marcat de 28 de ori în 26 de apariții de campionat).

Cele 28 de reușite sunt deja cu 5 peste numărul cu care Salah și Son au împărțit gheata de aur în sezonul trecut. Mai are nevoie de doar 8 reușite pentru a egala recordul împărțit de Alan Shearer și Andy Cole (câte 34 de goluri în stagiunile 1994-95, respectiv 1993-94). Cum mai are la dispoziție 11 etape, sunt șanse mari să vedem acest record doborât.

Haaland este primul jucător din istoria Premier League care reușește să puncteze de 9 ori în primele 5 runde, depășind un record ce stătatea în picioare chiar de la apariția fotbalului.

Și la numărul de hatrik-uri reușite într-un sezon Haaland are șanse mari ca măcar să egaleze precedentul record - are deja 4 triple, la una distanță de Alan Shearer, care a reușit 5 în sezonul 1995-96 pentru Blackburn.

În rest, nu vom vedea alte recorduri doborâte în acest an în Premier League.


(P) Ești în superavantaj când pariezi pe Superligă. În fiecare etapă, ai 23 de lei bonus dacă pariezi 22 lei pe Superligă. În plus, pariurile pre-meci în care echipa pe care ai mizat conduce cu minim două goluri avans sunt automat declarate câștigătoare.

Bonus Superliga 22+23


În Turcia, Galatasaray tocmai a reușit să lege cea mai lungă serie de victorii consecutive în campionat - 14. Cum fosta echipă a lui Gheorghe Hagi și-a întâlnit deja cei mai puternici adversari, sunt șanse mari ca acest record să fie îmbunătățit.