Meniu

21 Decembrie. Burnley reușește surpriza cu Wolves

CONSTRUIEȘTE WOLVES PE VICTORIA CU CHELSEA?

Într-un sezon de Premier League mai echilibrat ca niciodată, Wolverhampton continuă să aibă rezultate remarcabile, dar și sincope explicabile dată fiind concurența. Burnley, în schimb, este la retrogradare, iar forma atacului nu dă prea multe speranțe, iar în meciul cu Wolves pare a fi condamnată.

În vară, Wolves l-a pierdut pe Diogo Jota, vândut la Liverpool pentru 45 de milioane de euro și l-a achiziționat pe puștiul de 18 ani Fabio Silva. Cum tânărul atacant adus de la Porto mai are nevoie de adaptare, atacul echipei lui Nuno Spirito Santo a avut de suferit, iar ultima lovitură a venit recent. Raul Jimenez, vârful de atac al echipei, a suferit o fractură craniană și urmează să lipsească o perioadă de pe teren.

Ultimele victorii: cu Chelsea și Arsenal

În actualul sezon, Wolverhampton a strâns cinci înfrângeri, însă toate au venit în fața unor echipe cu pretenții la titlu sau măcar la cupele europene. Liverpool și West Ham i-au administrat corecții cu 4-0, Manchester City a trecut de “lupi” cu 3-1, în timp ce Leicester și Aston Villa au învins la limită, 1-0.

La capătul celălalt al firului, Wolves a obținut câteva victorii importante. Pe lângă succesele cu Sheffield United, Fulham sau Crystal Palace, trupa din suburbiile Birminghamului a câștigat și cu Arsenal (2-1), Leeds (1-0) și Chelsea (2-1), ultima victorie fiind obținută chiar în ultima etapă.

Printre performerii echipei lui Nuno Spirito Santo sunt Pedro Neto și Daniel Podence. Primul a înscris de patru ori și a oferit două pase decisive, în timp ce al doilea a marcat de trei ori și a construit două goluri, cei doi fiind marcatorii în ultima victorie cu Chelsea.

Burnley are cel mai slab atac din PL

Wolves are șansa de a lega două succese la rând cu Burnley, deoarece echipa pregătită de Sean Dyche arată teribil de rău în acest sezon. E drept că momentan vine după o serie bună de trei meciuri fără înfrângere (0-0 cu Aston Villa, 1-0 cu Arsenal și 1-1 cu Everton), dar atacul pe care gazdele îl au e aproape inexistent.

În 12 etape, Burnley a marcat doar șase goluri, și în afara înfrângerii cu Leicester (2-4), nu a mai reușit să depășească bariera de un gol. Manchester City (0-5), Chelsea (0-3), Tottenham și Southampton (ambele 0-1) au învins-o fără să primească gol, în timp ce Brighton și West Brom, la fel ca și Aston Villa, au remizat alb cu echipa din zona metropolitană a Manchesterului.

Ineficacitatea din atac, dar și rezultate dezamăgitoare înregistrate pe mai tot parcursul sezonului o fac pe Burnley să tremure tare de frica retrogradării. Iar Wolves, echipă cu aspirații de cupele europene, are nevoie de puncte cât mai rapid. Ne așteptăm astfel ca “lupii” să câștige, iar prețul pentru “2 solist” justifică întrucâtva riscul.

PUNCTE CHEIE:

  • Burnley are patru înfrângeri (toate la zero) și un egal în precedentele șase meciuri disputate pe propriul teren, timp în care a strâns un golaveraj de 2-9;
  • Wolves a câștigat două din ultimele patru deplasări, cu Arsenal și Leeds, iar înfrângerile au venit în fața fruntașelor din Premier League: Liverpool și Leicester;
  • “Lupii” au câștigat opt din ultimele zece meciuri pe care le-au avut programate într-o zi de luni, cele mai recente două chiar în sezonul acesta (cu Sheffield United și Leeds);
  • Ultimul meci pe Turf Moor s-a terminat 1-1, dar Burnley a egalat grație unui penalty transformat în prelungiri;
  • Burnley are cel mai slab atac din Premier League, cu șase goluri înscrise în 12 etape, în timp ce Wolves are o defensivă de top în campionat.