Meniu

9 Iunie, la 03:30. Brazilia, meci perfect și în Paraguay

În drumul de calificare spre Cupa Mondială din 2022, Brazilia se deplaseză acum în Paraguay. După un start perfect, cu 5 victorii în 5 meciuri și doar două goluri primite, selecționata Selecao pare aproape de netrecut. Paraguay-ul, chiar dacă nu pierde, nici nu găsește drumul spre victorie și are deja 4 egaluri după 5 meciuri.

Brazilia, din nou marea favorită

Ca de obicei, Brazilia pornește ca favorită principală pentru a termina pe primul loc grupa de calificare din America de Sud. Echipa antrenată de Tite a pornit perfect în actualele preliminiarii și are 5 victorii consecutive, dintre care 4 fără gol primit. Mai mult, echipa are atât cel mai bun atac din grupă (14 goluri marcate), cât și cea mai bună defensivă. Dacă ne uităm puțin în urmă, Brazilia este neînvinsă în meciurile oficiale (fără amicale) de la Campionatul Mondial din 2018, interval în care a adunat 9 victorii și două egaluri.

Contrar aștepătorilor, această serie nu este doar rezultatul forței ofensive, dar mai ales a unei apărări extrem de puternice. Din cele 11 meciuri fără înfrângere, Marquinho și coechipierii au reușit să închidă drumul spre poartă în 9 dintre ele. Defensiva braziliană se bazează pe jucători de top, precum Marquinhos, Thiago Silva, Felipe sau Casemiro, în timp ce atacul e reprezentat de super jucători precum Neymar, Richarlison, Jesus și Firmino.

Paraguay, campioana egalurilor

Paraguay este încă neînvinsă în calificările pentru Mondialul din Qatar, dar nici victoriile nu au venit prea des - din cele 5 meciuri jucate, 4 s-au terminat la egalitate și unul a fost câștigat. Cum adversari au fost și echipe precum Bolivia, Peru și Venezuela (ultimele 3 clasate), cele 6 goluri marcate nu reprezintă o performanță notabilă. Mai trebuie menționat că în ultimele 3 meciuri jucate acasă (toate terminate la egalitate), Paraguay a primit mereu câte două goluri (cu Bolivia, Peru și Qatar). Din ultimele 10 meciuri jucate în competiții oficiale ale Americii de Sud, Paraguay are o singură victorie, două înfrângeri și nu mai puțin de 7 egaluri.

Predicții pentru joc

Chiar dacă Paraguay a făcut o figură frumoasă contra Argentinei (1-1), calitatea jucătorilor din naționala Brazilei ar trebui să facă diferența în acest meci. Mai mult, forma curentă a oaspeților este un plus important, căci Neymar&co ar trebui să arate multă încredere în acest joc. Cu o defensivă aproape de netrecut și un atac de top pe plan mondial, este greu de crezut că brazilienii nu vor adăuga și cea de-a șasea victorie în palmares.

PUNCTE CHEIE:

  • Brazilia a câștigat ultimele 6 meciuri, în 5 dintre ele fără să primească gol;
  • Brazilia are o serie formidabilă în deplasare, cu 10 victorii consecutive, dintre care 8 fără gol primit.
  • Paraguayul are doar trei victorii în ultimele 15 meciuri, cu modestele Venezuela, Bulgaria și Iordania;
  • În actuala stagiune de calificare la Mondial, Paraguay este singura echipă care nu a învins Peru.