Meniu

24 Mai, la 19:00. Continuă campioana Bogo/Glimt recitalul?

Campioana Norvegiei e pusă din nou pe fapte mari și a pornit ca din trombă acest sezon. În etapa a 4-a, Bodo se deplasează la Brann, cea mai slabă echipă a primelor runde din Eliteserien, astfel că meciul de față are o favorită clară.

Bodo/Glimt a fost una din surprizele plăcute ale ultimelor 12 luni în fotbalul european. Echipa norvegiană a câștigat în premieră campionatul intern și a făcut-o într-o manieră autoritară, iar în cupele continentale, chiar dacă nu a ajuns în grupe, a lăsat o impresie frumoasă.

Duel cu Rosenborg și Molde

Bodo este o apariție destul de nouă pe firmamentul fotbalului din Norvegia, care a obișnuit să arunce în față ale două nume. Dacă Rosenborg este o trupă de tradiție, care s-a impus inclusiv în Liga Campionilor încă din anii '90, Molde este cea care a avut succesul cel mai mare în ultimul deceniu.

Acest start de sezon le-a pus în frunte pe cele două, care alături de Bodo, sunt singurele echipe neînvinse dintre cele care au jucat mai mult de un meci. Dacă Rosenborg are 8 puncte în urma primelor 4 meciuri, Molde și Bodo au câte 7. Campioana a întâlnit-o pe Rosenborg etapa trecută și chiar dacă a condus de două ori, până la urmă a trebuit să se mulțumescă cu un egal. În primele două partide, Bodo/Glimt a câștigat cu Tromso (3-0) și Kristiansund (2-0) într-o manieră clară.

Brann, în schimb, a pierdut destul de clar toate cele 4 meciuri disputate în acest start de sezon. Doar cu Rosenborg, în ultima rundă, a reușit să dea o replică bună (2-3), pentru că în rest, eșecurile au venit la scor: 0-4 cu Molde, 0-3 cu Valerenga și 1-3 cu Viking.

Tocmai pentru că avem aceste argumente, iar cota pentru '2 solist' este și ea generoasă, în jur de 1.70, vom merge pe o victorie a campioanei.

PUNCTE CHEIE:

  • După 3 etape, Bodo/Glimt a strâns 7 puncte. Are două victorii și un egal contra lui Rosenborg, actualul lider din Norvegia;
  • În fiecare din cele 3 meciuri, campioana en titre a marcat cel puțin două goluri în fiecare meci;
  • Brann are un start de sezon jalnic, cu 4 eșecuri consecutive;
  • Cu 13 goluri încasate în acest campionat, Brann are cea mai slabă defensivă din Norvegia;
  • Bodo a câștigat lejer ultima confruntare directă, un amical disputat în urmă cu o lună și terminat cu scorul de 4-1 pentru campioană.