Meniu

17 mai. Bournemouth iese din pasa proastă și câștigă cu Brentford

Lupta pentru ultimul loc care asigură promovarea în Premier League a intrat pe ultima sută de metri. Săptămâna aceasta, semifinalele barajelor se dispută, iar unul dintre acestea pare fi destul de echilibrat. Principala favorită este Brentford, cea care a terminat pe locul 3 sezonul regular.

Norwich și Watford au revenit după doar un an în Premier League după ce au realizat două trasee de excepție în hățișul reprezentat de Championship. Cele două s-au detașat față de competiție, lucru care merită lăudat, dar nici Brentford nu s-a lăsat mai prejos și a avut șansele ei la calificarea directă.

Bournemouth este outsider clar

În mod evident, Bournemouth nu este favorita bookmakerilor, iar acest motiv se întâmplă dintr-un motiv destul de simplu: forma. Fosta echipă de Premier League a terminat sezonul regular într-o formă extrem de proastă: 3 înfrângeri, toate la zero, una dintre ele chiar în fața viitoarei adversare, Brentford (0-1). În plus, printre cele care au înfrânt echipa din sudul Angliei este și Wycombe (0-1), echipă care a retrogradat, dar și Stoke (0-2), ocupanta locului 14.

De partea cealaltă, Brentford și-a consolidat statutul cu o serie de victorii de final care, chiar dacă nu i-au adus promovarea directă, au animat puțin competiția. Pe lângă succesul cu Bournemouth, oaspeții de luni au câștigat și cu Watford (2-0), pe care au învins-o în penultima etapă.

Din acest motiv, ne așetptăm ca forma celor două formații să continue pe aceeași linie: adică Brentford să se apropie de finala barajului, iar Bournemouth să se străduiască să nu piardă. X2 la acest joc pare pronosticul perfect, iar cota de peste 1.40 pare una cinstită.

PUNCTE CHEIE:

  • Brentford traversează o formă excelentă, cu 12 meciuri la rând fără înfrângere, 6 dintre care sunt victorii, 4 dintre acestea venind consecutiv în ultimele apariții;
  • Oaspeții au cel mai bun atac din Championship în deplasare, acolo unde au marcat 40 de goluri în 23 de meciuri;
  • Brentford a pierdut cele mai puține meciuri în acest sezon, 7, la egalitate cu Norwich;
  • Bournemouth a terminat sezonul într-o formă foarte proastă, cu 3 eșecuri fără gol marcat în ultimele 3 etape;
  • Brentford trebuie să aibă încredere înaintea acestei întâlniri, din moment ce a câștigat ultimele 3 confruntări directe.