Meniu

Botosani vs Academica Clinceni

“Suntem o echipă mică”, a spus deznădăjduit Valeriu Iftimie la finalul înfrângerii cu macedonenii de la Shkendija, partidă ce a încheiat scurta aventură europeană a moldovenilor. Pe plan intern însă, FC Botoșani redevine una dintre echipele care și-au câștigat dreptul de a fi favorite într-o confruntare acasă cu o echipă precum Academica Clinceni.

Oaspeții de duminică se află la abia al doilea sezon în elita fotbalului românesc și, chiar dacă pe alocuri au impresionat în stagiunea trecută, traseul lor a fost unul oscilant. Există însă și constante când vine vorba de echipa lui Ilie Poenaru, cum ar fi faptul că atunci când nu închide poarta, se găsește mai mereu alergând în spatele adversarului.

În acest sezon, Clinceni a reușit un 0-0 acasă cu Chindia, după un 2-2 la Hermannstadt și o înfrângere acasă cu CFR Cluj (1-2). Ce au în comun ultimele două partide? Faptul că, de fiecare dată, Clinceni a fost condusă cu 1-0.

De partea cealaltă, Botoșani are acum timp să se concentreze pe competițiile interne, acolo unde a reușit să dobândească statutul de “nucă tare”. Mai ales în partidele jucate pe teren propriu, formația lui Marius Croitoru se descurcă de minune în fața echipelor considerate inferioare pe hârtie, adică exact statutul pe care-l are Clinceni momentan.

  • FC Botoșani a marcat prima în ambele meciuri pe care le-a disputat sezonul trecut în Liga 1 contra Clinceniului
  • Academica a încasat în sezonul regulat al ediției 2019/20 nu mai puțin de 28 de goluri în 13 etape disputate în deplasare, de unde rezultă o medie de 2,15 goluri primite pe meci

Pont:

  • FC Botoșani marchează prima – 1.57