Meniu

18 Mai, la 20:30. Fac Botoșani și CFR spectacol din nou?

CFR Cluj poate profita marți de pașii greșiți ai FCSB-ului din ultima vreme și cu o victorie la Botoșani are șansa unui al 4-lea titlu consecutiv. Totuși, trupa lui Marius Croitoru nu este cea mai accesibilă echipă, mai ales pe teren propriu, astfel că misiunea ardelenilor se anunță a fi una dificilă.

FCSB a condus pe mai tot parcursul sezonului regulat ostilitățile în Liga 1, dar finalul de sezon este execrabil pentru echipa lui Toni Petrea. Cu doar 12 puncte obținute în cele 8 meciuri jucate, roș-albaștrii mai au doar șanse teoretice pentru a câștiga titlul, obiectiv unde CFR este mare favorită.

S-a dus ‘suntem la mâna noastră’

Până duminică seară, toate criticile și nefăcutele din tabăra FCSB-ului se ascundeau ușor în spatele afirmației “suntem la mâna noastră!”, deoarece distanța față de liderul CFR Cluj era una surmontabilă. Semieșecul de pe terenul lui Sepsi (2-2) coroborat cu victoria celor de la CFR în fața Craiovei (3-1) a schimbat însă acest aspect. Aflată acum la 4 puncte în fața rivalei, campioana ultimelor 3 ediții din campionat are șansa unui al 4-lea campionat consecutiv dacă va câștiga la Botoșani.

Echipa lui Edi Iordănescu nu a arătat nici ea excelent în acest play-off, dar experiența a ajutat-o să obțină câteva rezultate cheie. Ne gândim în primul rând la acel 1-1 pe care l-a smuls în ultimele minute contra FCSB-ului, dar și la victoriile cu Clinceni (3-0 și 1-0), Botoșani (2-0) sau Sepsi (1-0). E adevărat, CFR a și pierdut jocul de acasă cu Craiova (1-2) sau cel cu Sepsi, din urmă cu două etape (0-1).

Joacă Botoșani pentru FCSB?

În special din cauza numeroaselor transferuri făcute pe axa Botoșani - FCSB, relația între cele două echipe a tot fost arătată cu degetul de o parte dintre microbiști și nu numai. Inclusiv ultima dispută directă, câștigată de FCSB în Moldova cu 3-1 a fost considerată suspectă de unii specialiști.

Indiferent de aceste aspecte, însă, cert e că Botoșani are acum șansa de a o ajuta pe FCSB. Pentru roș-albaștrii, e imperativ ca CFR să se împiedice în fața echipei lui Marius Croitoru, care a mai furnizat surprize în fața campioanei. În acest sezon, ardelenii au pierdut returul din sezonul regular (1-2), dar au câștigat ambele meciuri de pe teren propriu. Botoșani vine oricum cu un moral foarte bun după ce a câștigat cu 3-2 la Craiova, astfel că există premisele unui meci cu goluri.

Cota de peste 2.00 pentru GG este și ea una excelentă, motiv pentru care pronosticul nostru este ‘ambele marchează’.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale celor de la Botoșani s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător. Media este de 4,75 goluri pe partidă;
  • Moldovenii au bifat pariul GG în precedentele 4 jocuri disputate acasă;
  • Două din ultimele 3 deplasări ale CFR-ului s-au finalizat cu goluri de ambele părți;
  • În 8 din cele mai recente 11 meciuri directe pariul GG a ieșit câștigător;
  • 7 din ultimele 8 confruntări directe desfășurate la Botoșani s-au terminat cu goluri de ambele părți;