Meniu

14 Aprilie, la 22:00. City întoarce scorul și se califică fără probleme

FAC BORUSSIA ȘI CITY UN NOU SPECTACOL ȘI LA DORTMUND?

Manchester City este favorita competiției, dar echipa lui Pep Guardiola a avut mari probleme în turul cu Borussia Dortmund. Englezii au câștigat cu greu prima manșă și, chiar dacă sunt favoriți și înaintea returului din Germania, calificarea nu este deloc sigură, pentru că gazdele pot să marcheze împotriva oricui.

Înaintea meciurilor tur din sferturile de finală ale competiției, Manchester City era favorita bookmakerilor, la distanță mică de Bayern Munchen. Englezii au rămas în continuare cu prima șansă, dar evoluția din prima manșă a ridicat semne de întrebare, chiar dacă în acest moment sunt cotați chiar mai bine datorită înfrângerii lui Bayern Munchen.

Lupta pe 4 fronturi obosește

Fără o finală de Liga Campionilor de când a plecat de la FC Barcelona, Pep Guardiola este pe urmele unei performanțe nemaiîntâlnite în fotbalul mondial. Antrenorul catalan este pe drumul unei cvadruple istorice, iar Manchester City este cu siguranță singura echipă care are resursele necesare pentru a o îndeplini. Dacă în Premier League zarurile par aruncate, în ciuda înfrângerii din ultima etapă cu Leeds United (1-2), celelalte 3 trofee sunt încă sub semnul întrebării. În Cupa Ligii urmează să joace finala cu Tottenham, în FA Cup sunt în semifinale, unde urmează să o întâlnească pe Chelsea, iar în Liga Campionilor urmează returul cu Dortmund.

Până în această fază, City a părut că se joacă. A primit un gol în chiar primul meci, cu FC Porto, acasă, meci pe care l-a întors de la 0-1 la 3-1. De atunci și până la turul cu Borussia nu a mai încasat niciun gol, pentru că nici Olympiakos Pireu, nici Olympique Marseille, nici Borussia Monchengladbach nu au fost capabile de o asemenea performanță.

Cu Dortmund, însă, lucrurile nu au mers atât de lejer și a fost nevoie de un gol al lui Phil Foden în minutul 90 pentru a tranșa lucrurile măcar temporar. City a câștigat cu 2-1, dar are cu siguranță emoții înaintea returului.

Dortmund cântă ca lebăda în Ligă

Pentru Borussia, meciul cu viitoarea campioană a Angliei este cu siguranță ultima șansă, chiar dacă mică, pentru a mai spera la fotbalul din Liga Campionilor. În Bundesliga, Dortmund este la 7 puncte de Eintracht Frankfurt, cea care este pe locul 4, iar 6 etape pare un timp scurt pentru a acoperi această diferență, așa că singura șansă, și aceea la nivel de vis, este câștigarea competiției intercontinentale.

Cotată cu 34.00 pentru cucerirea trofeului, echipa lui Erling Haaland este, în mod evident, outsider. A arătat în turul de la Manchester că are aluatul necesar pentru a pune probleme, dar asta nu înseamnă că la retur va reuși să întoarcă acel 1-2 din tur.

Pentru că vorbim totuși de un meci în care se va juca deschis, ne așteptăm la goluri. City, în mod evident, este favorită să marcheze, dar Haaland, Reus și ceilalți jucători ai vicecampioanei din Germania ne dau speranțe că vom vedea un GG. Cota nu este mare, doar 1.50, dar credem că este pronosticul sigur pentru acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 5 meciuri din Liga Campionilor ale Borussiei s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare. Cele mai recente 4 dintre acestea au venit și cu minimum 3 goluri;
  • În ultimele 19 meciuri pe care Dortmund le-a jucat în toate competițiile pariul GG a ieșit câștigător de 15 ori;
  • Nemții se bazează cu siguranță pe forma lui Erling Haaland, cel care în acest sezon a marcat de 33 ori în toate competițiile;
  • City nu are probleme în a marca în acest sezon. În campionat, ‘cetățenii’ au cel mai bun atac, cu 67 de goluri marcate în 32 de etape;
  • Atunci când întâlnește echipe din vârful Premier League (Top 6), echipa din Manchester termină de obicei cu pariul GG câștigător. Acest lucru s-a întâmplat în 6 din 9 cazuri.