Meniu

8 Mai, la 16:30. Provoacă spectacol Leipzig în deplasarea la Dortmund?

Borussia Dortmund se agață de ultimele șanse pentru a evita un mic dezastru. Necalificarea în grupele Ligii Campionilor ar fi o lovitură de proporții pentru o echipă ce are în componență superstaruri precum Erling Haalnd sau Jadon Sancho, dar ar traduce în mod cinstit în sezon în care trupa galben-neagră a oscilat constant.

Programul pe care trupa lui Edin Terzic îl are în ultimele 3 etape nu este dintre cele mai ușoare. Prima adversară îi este Leipzig, iar apoi urmează o deplasare la Mainz și un nou joc acasă cu Leverkusen, o altă pretendentă la cupele europene. Cel de sâmbătă după-amiază, cu viitoarea vicecampioană, e însă decisiv, pentru că o înfrângere ar putea să anuleze aproape orice șansă.

Leipzig joacă pentru palmares

Pentru Leipzig, acest final de sezon din Bundesliga contează mai mult pentru statistică, deoarece distanța față de echipele aflate în imediata-i vecinătate este mare. În față, Bayern are un avans de 7 puncte și e ca și campioană, iar Wolfsburg este și la aceeași distanță, dar în spate. Echipa lui Nagelsmann vrea doar să se mențină în ritm pentru finala Cupei Germaniei pe care o va disputa tot contra lui Dortmund, joia care vine.

Borussia, în schimb, este pe urmele lui Wolfsburg și Eintracht Frankfurt, ocupantele locurilor 3 și 4, care sunt la un punct, respectiv două în față. Cu programe mai facile, cele două au doar dezavantajul lipsei de experiență la acest nivel, însă pentru a profita de un evental pas greșit, Dortmund trebuie să joace perfect. Contra lui Leipzig, nici măcar asta nu-i garantează că va rămâne cu poarta intactă, precum în ultimele 4 jocuri, motiv pentru care credem că vom vedea spectacol pe Signal Iduna Park din Dortmund. În plus, Borussia are și câteva absențe importante, care pot afecta echlibrul echipei, precum Bellingham sau Witsel, dar ultimul stă pe bară de ceva luni deja.

În acest context, GG pare un pariu potrivit pentru acest meci, iar cota de 1.50 este destul de consistentă. Dacă doriți ceva mai mult de atât, adăugarea unui gol în ecuație nu implică un risc mult mai mare, iar cota în jur de 1.85 pare foarte bună dat fiind contextul.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele 4 meciuri pe care Leipzig le-a jucat în deplasare la adversarele din Top 6 ale Bundesligii s-au terminat cu pariul GG câștigător. Două dintre acestea au fost și 3+, toate fiind egaluri;
  • Ultimele două deplasări din campionat ale lui Leipzig, la Koln și Bremen, s-au terminat în zona pariului GG3+;
  • Exceptând jocurile cu Wolfsburg, Dortmund a făcut GG în toate celelalte 6 directe cu adversarele din Top 6, 5 dintre acestea fiind și 3+;
  • 3 din ultimele 4 jocuri pe care Borussia le-a jucat acasă în Bundesliga sau Liga Campionilor s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • 5 din precedentele 7 confruntări directe s-au terminat cu ambele formații pe tabela de marcaj, 4 dintre acestea venind la pachet cu minimum 3 goluri;
  • Ultimele 3 deplasări ale lui Leipzig la Dortmund au venit cu goluri din partea fiecărei formații. Toate acestea s-au sfârșit cu minimum 5 goluri pe tabelă.