Meniu

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen

CLACHEAZĂ CAMPIOANA DIN CAUZA EPUIZĂRII ÎN FAȚA MARII VIVALE?

Bayern Munchen este cu siguranță cea mai fierbinte echipă din Europa la această oră, însă chiar și Lewandowski și ai lui sunt oameni. Campioana Germaniei e la a patra deplasare în ultimele 12 zile, iar partida e una infernală, chiar în fața marii rivale din Dortmund. Ne așteptăm la goluri și sunt șanse ca Borussia să producă surpriza.

Derby-ul Germaniei din ultimii ani găsește cele două combatante în cele mai bune forme. Gazdele de sâmbătă par să își fi găsit cadența după un traseu sinusoidal în prima parte și sunt aproape de neatins în ultima vreme.

Dortmund nu a mai primit gol de la Roma

Borussia vine în fața lui Bayern cu o serie de patru victorii, toate fără să fi primit gol, iar Erling Haaland este din ce în ce mai înfricoșător. Norvegianul a înscris în patru goluri în acest interval, iar pe întreg sezonul cifrele lui la echipa de club sunt excelente: zece meciuri, zece goluri și trei pase decisive.

Un aspect care poate îngrijora este forma lui Giovanni Reyna. Puștiul de 17 ani a reușit să marcheze de două ori și a creat cinci goluri în primele șase partide ale stagiunii, pentru ca în precedentele cinci să nu mai fie deloc decisiv.

Obosește și Bayern?

Campioana Germaniei și a Europei continuă marșul triumfal și reușește să-și arate forța ofensivă cu aproape fiecare ocazie. În ultimele zece partide, care sunt toate victorii, a marcat cel puțin trei goluri în opt dintre ele. Cele două lipsă sunt chiar două din ultimele trei deplasări la rând efectuate: cu Lokomotiv Moscova (1-2) și cu codașa FC Koln (1-2).

Festivalul de goluri de la Salzburg era oricum prevestit de reputațiile celor două formații, dar trebuie reținut că în ciuda victoriei cu 6-2, Bayern a suferit și a fost condusă cu 1-0 și egalată la 2-2. Descătușarea a venit în ultimele minute, echipa din Munchen marcând cele patru goluri ale izbăvirii între minutele 79 și 90+2.

Singura înfrângere a lui Bayern în ultimele 42 de partide a venit cu Hoffenheim, în deplasarea din campionat (1-4), atunci când campioana venea după o deplasare grea în Supercupa Europei, cu Sevilla. Oboseala se va resimți și sâmbătă, dat fiind programul infernal al munchenezilor, astfel că ne așteptăm la un meci deschis, cu goluri de ambele părți. Sunt șanse ca Borussia să poată profita de încărcarea fizică a rivalilor și să obțină astfel un succes important.

KEY POINTS:

  • Dortmund are patru victorii din patru pe teren propriu în acest sezon, toate fără gol primit (are un golaveraj de 12-0 acasă)
  • Zece din ultimele 12 confruntări directe s-au terminat cu minimum trei goluri marcate (golaverajul este de 11-10 pentru Bayern în precedentele cinci partide, adică o medie de 4,2 goluri pe meci)
  • Tot zece din ultimele 12 directe în competițiile oficiale au avut goluri în ambele reprize
  • Bayern are a patra deplasare într-un interval de 12 zile, două dintre ele fiind în Champions League, prima tocmai la Moscova, cu Lokomotiv (1-2) și a doua la Salzburg (2-6)
  • Ultimele patru și șase din cele mai recente șapte meciuri jucate de Bayern în deplasare s-au terminat GG3+ (golaveraj de 21-11 în acest interval)