Meniu

ÎNCHEIAT. BORUSSIA DORTMUND – EINTRACHT FRANKFURT

CURG GOLURILE IAR LA DORTMUND – FRANKFURT?

Lupta pentru locul 4 din Bundesliga este extrem de încinsă, acolo unde Eintracht Frankfurt stă oarecum liniștită momentan, cu 47 de puncte. Borussia Dortmund îi suflă însă în ceafă de la înălțimea celor 43 de puncte obținute până în prezent, iar o victorie sâmbătă ar putea reaprinde serios lupta pentru Liga Campionilor.

Echipa lui Erling Haaland se luptă pe trei fronturi momentan, dar poate cel mai important este cel din Bundesliga. Chiar dacă se află și în sferturile Ligii Campionilor, unde urmează a se duela cu favorita competiției, Manchester City, o clasare în afara primelor 4 locuri în campionat ar dinamita finanțele formației din Dortmund. Tocmai de aceea, meciul cu Eintracht Frankfurt are o însemnătate aparte.

Dortmund are accidentări importante

‘Vulturii’ sunt pe locul 4 după un 2021 excelent. Din 13 meciuri, Eintracht a pierdut doar unul (1-2 la Bremen) și a reușit să strângă 9 victorii. Printre acestea, o mare surpriză, 2-1 cu Bayern Munchen, dar și un 2-1 cu Leverkusen și un 5-2 în ultima etapă cu Union Berlin.

Dortmund a avut un traseu oscilant și nu a reușit să se mențină în plasa liderului Bayern Munchen. Accidentările, dar și lipsa de experiență a jucătorilor importanți ai Borussiei au adus-o la un momentan dat până pe poziția a 7-a, dar în ultimele etape s-a mai redresat și a revenit în lupta pentru Liga Campionilor. Totuși, pentru meciul cu Frankfurt există și niște probleme medicale în tabăra gazdelor. Jadon Sancho, Axel Witsel, Emre Can și Marcel Schmelzer sunt accidentați, dar și Eintracht are problemele ei, cu Hasebe, care e suspendat, și Hinterbegger, accidentat.

Pentru că cele două uită de multe ori de apărare și își pun baza în atac, ne așteptăm la un meci cu goluri. GG-ul pare să fie opțiunea cea mai inspirată la această partidă, iar cota de 1.50 e chiar mare în contextul în care Bundesliga ne-a oferit inclusiv cote de 1.35 pentru acest pariu la anumite jocuri.


PUNCTE CHEIE:

  • Borussia Dortmund a bifat GG-ul în 11 din precedentele 14 meciuri pe care le-a disputat în campionat și Liga Campionilor;
  • Cu 54 de goluri marcate în acest sezon de Bundesliga, Borussia are al doilea atac din campionat;
  • În ultimele 11 runde, Eintracht a bifat de 10 ori pariul GG;
  • Frankfurt nu are probleme în a marca în deplasare, acolo unde a reușit să înscrie de 26 de ori în 13 partide, al treilea atac după Bayern Munchen și Borussia Dortmund;
  • Oaspeții au cel mai bun procentaj la GG din toată Bundesliga atât la general (85%), cât și în privința jocurilor din deplasare (77%);
  • Cele două echipe au cei mai buni marcatori din campionat în afara lui Lewandowski. Erling Haaland și Andre Silva au marcat fiecare câte 21 de goluri în acest sezon de Bundesliga;
  • În ultimele 10 confruntări directe, pariul GG a ieșit câștigător de 9 ori. Golaverajul în acest timp este de 22-12 pentru Borussia Dortmund.