Meniu

24 Iunie, la 19:00. Molde preia șefia clasamentului

La egalitate de puncte pe primul loc, Molde și Bodo/Glimt se întâlnesc în etapa a 10-a. Meciul se anunță unul extrem de spectaculos, așa cum a fost mereu cazul în ultimii ani. Deși nu mai este echipa din sezonul trecut când a câștigat la pas campionatul, Bodo/Glimt are în continuare o mare forță ofensivă iar pe teren propriu nu a ratat până acum nici o ocazie să înscrie de minim două ori. Molde, campioana sezonului 2019, are și ea un fotbal în mare creștere și clar poate marca minim un gol în poarta gazdelor.

Bodo/Glimt, în continuare lider

După 9 partide disputate în acest început de campionat, Bodo/Glimt este liderul clasamentului, datorită golaverajului mai bun decât cel al lui Molde. Cu toate acestea, campioana în exercițiu nu a avut performanțe la fel de bune ca în cursul sezonului precedent. Anul trecut, Bodo/Glimt nu a avut concurenți pe măsură, deoarece a câștigat 26 de meciuri din 30, a marcat 103 goluri și a terminat campionatul cu 19 puncte avans față de a doua echipă din clasament, după ce și-a permis să se mai relaxeze pe final.

Chiar dacă echipa pare în continuare foarte eficientă din punct de vedere ofensiv, marcând 21 de goluri după 9 meciuri, partea defensivă întâmpină unele dificultăți în acest început de sezon. Bodo/Glimt a încasat deja de 2 ori câte două goluri acasă și a realizat doar o singură partidă fără gol primit în ultimele 4 etape, evidențiind limitele echipei în sectorul defensiv. În sectorul ofensiv, 7 meciuri din 9 s-au încheiat cu cel puțin 2 goluri marcate de Bodo/Glimt, demonstrând că echipa este încă foarte obișnuită să marcheze multe goluri, mai ales în calitate de gazdă. Într-adevăr, echipa a găzduit 5 meciuri până acum în acest sezon, marcând 16 goluri pe parcursul acestor meciuri, un record uimitor.

Molde, în revenire

După ce sezonul trecut nu a reușit să țină pasul cu Bodo/Glimt, Molde pare hotărâtă să profite sezonul acesta de plecările câtorva jucători de bază de la campioana en-titre și să emită din nou pretenții la trofeu. La fel ca și în cazul gadelor, meciurile lui Molde sunt foarte bogate în goluri (chiar mai bogate, ca să fim corecți). Așa cum am mai spus, Molde are același număr de puncte ca și Bodo/Glimt, dar echipa se află în acest moment pe locul doi în clasament, cu 2 goluri mai puțin la golaveraj.

Ca și în sezoanele precedente, Molde se poate baza pe un atac foarte puternic, care este în prezent cel mai bun din campionat, cu 23 de reușite în 9 meciuri. Până acum, echipa a marcat câte 2 goluri în fiecare meci, cu excepția unei singure partide, ceea ce dovedește capacitatea ofensivă a echipei. Nici deplasările nu le-au pus probleme, Molde găsind plasa de câte 3 ori în 3 din ultimele 4 deplasări.

Pentru a-și crește șansele la titlu, Molde trebuie să lucreze însă și la partea defensiva, deoarece echipa a primit deja 11 goluri, având doar al 8-lea cel mai bun record defensiv din campionat. Cele 4 deplasări au consemnat 6 goluri primite, un bilanț îngrijorător pentru o echipă cu asemenea pretenții. În consecință, meciurile lui Molde sunt cu adevărat prolifice de la începutul sezonului : 7 meciuri din 9 s-au încheiat cu cel puțin 3 goluri pe tabela de marcaj, inclusiv 6 meciuri încheiate cu ambele echipe marcând. Această tendință este și mai valabilă în ceea ce privește ultimele 3 etape, cu 12 goluri marcate, o medie de 4 goluri pe tabela de marcaj. Va fi greu însă ca defensiva să înceapă să funcționeze tocmai pe terenul lui Bodo/Glimt, echipă care se apropie de două sezoane consecutive cu minim 2 goluri marcate la fiecare meci acasă.

Predicții pentru acest meci

Acest meci va pune la grea acțiune două echipe foarte obișnuite cu jocuri prolifice, cu atacanți în mare formă. Cele două echipe au și cele mai bune atacuri din campionat, dar au totuși apărări perfectibile, care au încasat multe goluri, mai ales pentru Molde. În plus, această rivalitate a campioanelor a oferit scoruri bogate în ultima vreme : ultimele 4 confruntări directe din campionat s-au încheiat toate cu cel puțin 4 goluri marcate și cu ambele echipe reușind să înscrie. În această perioadă, bilanțul global al golurilor este egal cu 11-10 în favoarea lui Molde, adică o medie de 5,25 goluri pe meci !
Din toate aceste motive, putem presupune că și acest meci va fi unul cu adevărat prolific și că se vor înscrie mai mult de 2,5 goluri, ambele echipe reușind să marcheze (GG3+, pentru care Superbet ne oferă o cotă de . 1.75), însă putem risca și un GG4+, așa cum a fost cazul ultimelor 4 directe, la o cotă de 2,69.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 întâlniri directe oficiale au fost extrem de spectaculoase - goluri la ambele porți și un total de minim 4 goluri pe tabelă (un goalveraj de 11 - 10 în favoarea lui Molde);
  • De altfel, 10 din ultimele 11 partide oficiale directe au bifat atât pariul ambele marchează cât și peste 2.5 goluri;
  • Bodo/Glimt a ajuns la o serie de 27 de meciuri oficiale consecutive jucate acasă în care a marcat minim două goluri;
  • 5 din ultimele 6 meciuri ale lui Molde au bifat atât pariul ambele marchează cât și peste 2,5 goluri;
  • 16 din ultimele 18 meciuri de campionat ale lui Molde au bifat minim 3 goluri pe tabelă.