Meniu

Boca Juniors – Talleres

E vreo șansă ca Boca să se încurce?

Multipla campioană a Argentinei este într-o formă de zile mari, iar perioada bună prin care trece trebuie exploatată la maximum. Luni, Boca Juniors primește vizita celor de la Talleres, o echipă mai puțin cunoscută, dar banii noștri se vor duce pe victoria gazdelor, care par de neatins în acest moment.

Boca a fost aproape în permanență un izvor nesecat de talente care a alimentat o mulțime de echipe mari ale Europei, dar uriașul Argentinian s-a ocupat în ultima vreme cu repatrierile.

Tevez e capul unei liste consistente

Unul dintre cei mai valoroși jucători ai generației sale, Carlos Tevez, rămâne și la această oră un stâlp la Boca. Căpitanul galben-albaștrilor a revenit în urmă cu una an din China, iar prezența sa pe Estadio Bombonera i-a convins și pe alții să se alăture proiectului.

Astfel, jucători precum Eduardo Salvio, Mauro Zarate sau Lisandro Lopez au acceptat să revină în țară, alături de Boca, iar asta se reflectă și în rezultatele echipei, care par tot mai bune în ultima perioadă, dar cumva inconstante.

E victimă sigură?

În cazul celor de la Talleres, lucrurile sunt destul de clare, mai ales dacă ținem cont de forma din acest sezon. Oaspeții de duminică noapte au o misiune extrem de delicată în deplasarea pe Bombonera și principalul aspect pe care ar trebui să se concentreze este apărarea.

Dacă reușesc să țină poarta închisă, ceea ce poate fi mai greu decât pare la prima vedere, băieții din Cordoba ar avea șanse să plece de la Buenos Aires cu măcar un punct în tolbă. E greu de crezut că apărarea-ciment a Bocăi le va lăsa adversarilor prea multe șanse, tocmai de aceea ne așteptăm la un meci în care Talleres să nu plece acasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Gazdele nu au primit gol în cele mai recente șapte jocuri pe care le-au avut programate pe propriul teren (golaverajul în această perioadă este 12-0!)
  • Boca nu a primit gol în șapte din ultimele zece partide și are un golaveraj de 19-3 în acest interval
  • Echipa de pe Bombonera nu a mai pierdut din decembrie, anul trecut. În acest interval, a strâns 15 victorii și trei remize
  • Boca are patru victorii în precedentele patru jocuri directe disputate împotriva lui Talleres
  • Talleres a strâns șase înfrângeri și un egal în cele mai recente jocuri, trei dintre eșecuri venind fără să primească gol