Meniu

24 Decembrie. Boca câștigă în fața lui Racing Club

SE CALIFICĂ RACING CLUB ÎN SEMIFINALELE CUPEI LIBERTADORES?

Boca Juniors și Racing Club joacă diseară la Buenos Aires pentru a decide a patra calificată în semifinalele Cupei Libertadores, adică cea mai importantă competiție intercluburi din America de Sud. Oaspeții au câștiga prima manșă și au avantaj în confruntările directe, dar fosta echipă a lui Diego Maradona are avantajul templului La Bombonera.

În acest an al Cupei Libertadores, sferturile de finală au fost dominate de echipele din Argentina și Brazilia, care și-au trimis fiecare câte trei reprezentante în ultimele opt. Celelalte două au fost Nacional (Uruguay) și Libertad Asuncion (Paraguay), care au fost eliminate lejer de River Plate, respectiv Palmeiras.

Racing Club a eliminat-o pe Flamengo, deținătoarea trofeului

Celelalte două sferturi de finală au fost afaceri în familie, iar astfel și Argentina, și Brazilia au avut garantate câte două reprezentante în semifinale. Santos a reușit să o elimine pe Gremio după ce a învins în retur cu 4-1 și a mers mai departe cu un scor general de 5-2, în timp ce în celălalt sfert, care se va decide în noaptea de miercuri spre joi, Racing Club a câștigat prima manșă cu 2-1.

Echipa alb-albastră are astfel prima șansă și nu doar grație acestei victorii, dar și a ascendentului moral. În turul anterior, oaspeții de miercuri noapte au trecut de Flamengo, cea care câștigase ediția trecută a Cupei Libertadores și care venise la startul actualei competiții cu cel mai valoros lot conform transfermarkt. Patru dintre cei mai valoroși jucători veneau de la brazilieni, pe lângă cunoscuții Gabriel Barbosa și Gerson, fiind și jucători ca Pedro sau De Arrascaeta.

Boca, fără trofeu din 2007

Boca Juniors este una dintre specialistele Cupei Libertadores, cu cele șase trofee cucerite fiind pe locul doi în istorie după o altă echipă din Argentina, Independiente. Mai mult, galben-albaștrii au jucat cele mai multe finale, 11, dar deși au apărut în ultimul act în edițiile din 2012 și 2018, cel mai recent succes datează tocmai din 2007.

Principala armă a Bocăi în cursa pentru semifinale este Eduardo Salvio, aripa dreapta care a jucat multă vreme în Europa la Benfica sau Atletico Madrid. Fotbalistul de 30 de ani are cinci goluri și o pasă de gol în cele șapte apariții, dar nu a mai punctat decisiv în ultimele meciuri și se așteaptă să își ia revanșa celor de la Racing Club.

Totuși, oaspeții s-au descurcat de minune în ultimele meciuri directe cu Boca, iar Bombonera a părut a doua lor casă în ultimii ani. Cum apărarea gazdelor a arătat destule lacune în acest sezon, este de așteptat ca oaspeții să poată să găsească o cale spre acel X2 care i-ar duce în semifinale.

PUNCTE CHEIE:

  • Boca Juniors are o singură victorie în precedentele cinci meciuri pe care le-a jucat pe Bombonera (golaveraj 4-5 în perioada indicată);
  • Gazdele au câștigat o singură dată în ultimele cinci apariții, interval în care au două eșecuri și un golaveraj de 3-4);
  • Oaspeții au trei victorii și un egal în meciurile jucate în deplasare în această ediție a Cupei Libertadores. Golaverajul în jocurile cu pricina este 7-3;
  • Racing Club nu a pierdut în precedentele patru confruntări directe, din care trei sunt victorii (golaverajul în acest interval este de 6-3);
  • Cinci victorii și un egal au oaspeții în ultimele șapte deplasări pe Bombonera, iar golaverajul în acest timp este 9-15.