Meniu

18 Decembrie. Bilbao a reușit un nou succes cu Huesca

ÎȘI ARATĂ BILBAO DIN NOU SUPERIORITATEA PE SAN MAMES?

Huesca s-a adaptat greu la aerul primei divizii și a avut nevoie de 13 meciuri pentru a obține prima victorie a sezonului. Joi seara, oaspeții par condamnați să se întoarcă în zona rezultatelor negative în deplasarea de la Bilbao, acolo unde Atheltic face deseori jocuri bune în fața oricărui adversar.

Bascii nu reușesc să penetreze nici în această stagiune zona locurilor de cupă europeană și asta mai ales din cauza prestațiilor din deplasare, acolo unde este pe locul 16 în La Liga. Echipa din Bilbao și-a luat tradițional seva din meciurile disputate pe teren străin, iar în acest campionat tot evoluțiile de pe San Mames au adus cele mai multe puncte.

Atacul e echipa la Atheltic

Dacă în anii trecuți în tricoul alb-roșu a fost tot timpul un Aduriz sau Llorente care să se asigure că situațiile de poartă se și convertesc în gol, în acest sezon nu există un jucător care să se fi remarcat în mod deosebit din acest punct de vedere. Golgheterii echipei sunt șase la număr, însă toți au doar câte două goluri înscrise: Inaki Williams (două pase de gol), Muniain, Capa, Villalibre, Berenguer (câte un assist) și Unai Lopez. Totuși, cu al optulea atac din campionat, Athletic ar trebui să spere la mai mult de locul 13 pe care-l ocupă acum.

Cele mai bune rezultate ale lui Bilbao din acest sezon au venit cu echipele din Sevilla: 4-0 cu Betis și 2-1 cu FC Sevilla. Ambele au fost obținute pe talismanul San Mames, acolo unde au mai învins și pe Levante (2-0). În ultimele patru meciuri, Atheltic e fără victorie, dar a obținut două remize în deplasările la Getafe (1-1) și Valencia (2-2), în timp ce în ultima etapă, a trecut pe lângă un egal de moral pe terenul lui Real Madrid. La 1-2, în prelungiri, Courtois a apărat senzațional în fața lui Vesga și apoi Benzema a închis meciul pe contraatac (1-3).

Huesca e regina egalurilor

Sezonul trecut, oaspeții de vineri au promovat de pe primul loc și unul din lucrurile remarcabile a fost numărul mare de victorii (21) și cel extrem de mic de egaluri, șapte în 42 de meciuri, de departe cele mai puține din La Liga2. Ajunși în primul eșalon, au uitat cum se câștigă, deoarece prima victorie au obținut-o abia etapa trecută, adica a 13-a, 1-0 acasă cu Alaves.

Pe teren străin, Huesca are deja șapte meciuri și nicio victorie, însă doar două înfrângeri: 1-4 atât cu Real Madrid, cât și cu Real Sociedad. În rest, cinci egaluri, cu unul mai mult decât strânseseră în 21 de deplasări efectuate în sezonul trecut al La Liga2. Nou-promovata a reușit remize la Villarreal și Valencia (ambele 1-1), dar și acasă cu cu Atletico Madrid (0-0) și are în total opt jocuri terminate la egalitate, cele mai multe din campionat.

În cursul săptămânii însă, când Atheltic a dominat-o pe Real în multe momente la Madrid, Huesca se chinuia în Cupa Spaniei în deplasarea de la Marchamalo. Contra echipei din Tercera, adică al patrulea eșalon fotbalistic al țării, oaspeții de vineri au avut nevoie de prelungiri pentru a trece mai departe.

Jocul lui Bilbao de acasă, mai ales în fața unei echipe care nu poate emite mari pretenții precum Huesca, este de obicei solid. Tocmai de aceea credem că bookmakerii au exagerat atunci când au oferit lui Athletic o cotă peste 2.00 la “1 solist”, motiv pentru care considerăm acceptabil riscul pe care acest pariu îl implică.

PUNCTE CHEIE:

  • Bilbao are trei victorii fără gol primit în ultimele confruntări directe cu Huesca. Golaverajul în acest interval e 9-0!
  • Huesca nu are nicio victorie în cele șapte deplasări efectuate în acest sezon de campionat, din care a pierdut două. În acest timp, a strâns un golaveraj de 8-14;
  • Oaspeții au o singură victorie în primele 13 etape ale La Liga, obținută chiar în ultima etapă. Golaverajul sezonului este 12-20;
  • Atheltic a câștigat trei din precedentele patru jocuri disputate pe propriul teren, perioadă în care are un golaveraj de 8-3.