Meniu

ATLETICO, SUCCES IMPORTANT LA BILBAO

Athletic Bilbao va încerca să continue startul bun de campanie în această seară când va primi, pe San Mames, vizita lui Atletico Madrid.

Echipa gazdă se află în prezent pe locul trei în clasamentul La Liga, având 17 puncte în primele opt meciuri și visează să păstreze această poziție până la finalul sezonului, în timp ce Atletico ocupă locul patru, la un punct în spatele adversarilor lor înainte de acest meci.

BILBAO SPERĂ SĂ REVINĂ ÎN CUPELE EUROPENE

Bilbao nu a mai terminat mai sus de locul șapte în La Liga din sezonul 2013-14, când s-a clasat pe locul patru în 2013-14, dar are aspectul unei echipe de top patru în acest sezon, adunând 17 puncte în primele opt meciuri și ocupând locul trei în clasament.

Leii au un bilanț de cinci victorii, două egaluri și o înfrângere după primele 8 etape și au obținut 10 puncte în ultimele patru meciuri din campionat, învingând Elche, Rayo Vallecano și Almeria, marcând de 11 ori în acest proces, pe lângă remiza 1-1 cu Sevilla la sfârșitul săptămânii trecute.

O victorie împotriva lui Atletico ar întări sugestiile că formația bască este capabilă să lupte pentru locurile din Liga Campionilor, în timp ce pe 23 octombrie va întâlni și Barcelona, și va fi fascinant să vedem unde se află echipa lui Ernesto Valverde în clasament înainte de pauza de iarnă.

Athletic este de fapt neînvinsă în ultimele trei meciuri de campionat cu Atletico, câștigând ultimele două în fața propriilor suporteri, inclusiv un succes cu 2-0 în meciul corespunzător din etapa trecută.

Inaki Williams și Nico Williams au marcat împreună șase goluri în campionat pentru echipa lui Valverde în acest sezon, în timp ce Oihan Sancet și Alex Berenguer au ajuns și ei la câte trei goluri în prima ligă spaniolă.

ATLETICO A UITAT SĂ MARCHEZE ÎN LIGA CAMPIONILOR

Atletico va fi probabil echipa mai obosită, venind după o remiză fără goluri cu Club Brugge, miercuri seara, în Liga Campionilor, care i-a lăsat pe locul trei în Grupa B. Madrilenii nu au marcat în ultimele 3 meciuri din grupele Ligii (interval în care au obținut un singur punct) și riscă tot mai mult să nu prindă locul secund (deja nu o mai pot depăși pe Club Brugge), o contra-performanță rușinoasă dacă ne uităm la componența grupei.

Rezultatul a fost suficient pentru ca Brugge să își asigure locul în faza eliminatorie, dar echipa lui Diego Simeone se luptă cu Porto și Bayer Leverkusen pentru cealaltă poziție de calificare.

În La Liga, Atletico a obținut cinci victorii, un egal și două înfrângeri în cele opt meciuri disputate, acumulând 16 puncte, ceea ce a dus-o pe poziția a patra în clasament.

Roș-albii, care se află la șase puncte în spatele liderului Barcelona, au obținut ultimele două victorii în campionat, contra celor de la Sevilla și Girona, reacționând impresionant la înfrângerea cu 2-1 suferită pe teren propriu în fața lui Real Madrid.

Atletico a pierdut, de fapt, trei din ultimele șase meciuri în toate competițiile, înregistrând doar două victorii în acest proces, și există o presiune asupra lor pentru a obține un rezultat pozitiv împotriva unei echipe talentate a lui Bilbao.

Credem însă că acest lucru nu se va întâmpla și mizăm măcar pe o remiză obținută de gazde, la o cotă de 1,45.

PUNCTE CHEIE:

  • Bilbao are 3 victorii și o remiză în ultimele 4 directe. În plus, madrilenii au câștigat ultima oară pe terenul lui Bilbao în 2017;
  • Bilbao a suferit o singură înfrângere în ultimele 11 partide;
  • Bilbao a pierdut doar două din ultimele 18 partide oficiale pe care le-a găzduit;
  • Atletico vine după un nou meci fără gol marcat în Liga Campionilor și este tot mai aproape de eliminare din cea mai ușoară grupă pe care ar fi putut să o aibă;
  • Atletico a obținut un singur punct din cele 3 dueluri contra echipelor de top întâlnite în acest sezon (a pierdut cu Real și Villarreal și a remizat cu Sociedad).