Meniu

31 Decembrie. Bilbao pierde duelul bascilor

VEDEM SPECTACOL LA DERBY-UL ȚĂRII BASCILOR?

Real Sociedad caută de prea multă vreme o victorie, după ce în prima parte a campionatului se instalase cu lejeritate pe prima poziție. În ultima zi a lui 2020, echipa lui David Silva caută izbăvirea chiar pe terenul marii rivale locale, Atheltic Bilbao, o formație care în ultima vreme s-a specializat în GG-uri.

Într-un start total nefiresc al La Liga, după primele etape s-au remarcat două echipe: Atletico Madrid și Real Sociedad. Dacă trupa lui Simeone este o obișnuită cu primele locuri, reprezentanta Țării Bascilor a fost o veritabilă surpriză. Accidentările și ritmul întețit de participarea în Europa League i-au deraiat pe alb-albaștri, care între timp nu au mai câștigat de mai bine de 30 de zile.

Sociedad joacă sistemul 6+3 fără victorie

Exceptând egalurile din primele două runde, cu Valladolid (1-1) și Real Madrid (0-0), Sociedad a strâns 11 meciuri la rând fără remiză, din care nouă au fost victorii. Aflată pe primul loc la un moment dat, după succesele cu Betis (3-0) sau Getafe (3-0), formația pregătită de Imanol Alguacil a început să dea rateuri.

În următoarele nouă jocuri, Sociedad nu a mai câștigat niciodată, după ce a reușit să strângă șase egaluri consecutive, urmate de trei înfrângeri. Printre eșecuri, s-au numărat și “șocurile” cu Barcelona (1-2) și Atletico Madrid (0-2), dar și remizele cu Napoli (1-1) sau Villarreal (1-1).

Bilbao marchează cu granzii

În privința rivalei din Țara Bascilor, lucrurile stau mult mai simplu de atât. Bilbao face un nou sezon în care se pare că nu-și propune nimic notabil și preferă să alterneze rezultatele bune cu cele dezamăgitoare. În privința celor de la Atheltic, un lucru este cert: marchează aproape cu oricine și mereu când dă peste un adversar mai serios.

Așa se explică prestația din meciurile cu Villarreal (1-1), Real Madrid (1-3, după ce a fost aproape să egaleze la 2-2 în minutul 90), Valencia (2-2), Getafe (1-1) sau Sevilla (2-1). Pentru Bilbao, lucrurile au mers mai prost atunci când a întâlnit adversari care s-au închis și care au lăsat-o să atace, dar acest lucru nu se va întâmpla, probabil, și cu Sociedad.

Tocmai pentru că orgoliile unui derby local vor juca un rol important în aportul ofensiv, dar și pentru că motivația celor de la Sociedad este maximă în acest moment, ne așteptăm la un joc deschis. Iar asta, în general, înseamnă goluri, motiv pentru care pronosticul pentru acest meci este GG.

PUNCTE CHEIE:

  • Bilbao a marcat zece goluri în ultimele cinci meciuri disputate pe teren propriu, deci o medie de două pe joc;
  • Athletic a înscris în opt din cele mai recente nouă partide, interval în care a strâns 14 reușite. În această perioadă, șase meciuri s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă;
  • Patru din ultimele cinci confruntări directe s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare, iar golaverajul în acest timp este de 10-6 pentru Sociedad;
  • Șase din precedentele opt apariții pe teren ale lui Real au găsit ambele echipe pe tabelă;
  • Ultimele trei jocuri disputate de Sociedad în deplasare s-au terminat GG.