Meniu

6 Ianuarie: Provoacă Barca un nou meci închis la Bilbao?

CONTINUĂ SERIA MECIURILOR ÎNCHISE ALE BARCELONEI?

FC Barcelona trage din răsputeri pentru a menține contactul cu liderul Atletico Madrid, chiar dacă jocul echipei nu strălucește deloc. Echipa lui Lionel Messi se deplasează miercuri la Bilbao, acolo unde întâlnește o altă echipă care încearcă să se regăsească și ne așteptăm la o partidă închisă, care poate fi decisă chiar de un singur gol.

Ronald Koeman nu pare a fi omul potrivit pentru Barcelona, dar cu siguranță nici nu a prins momentul potrivit pentru a prelua frâiele uneia din cele mai populare echipe din istoria fotbalului. Olandezul a venit din start cu sistemul său preferat, 4-2-3-1, unul diferit față de ceea ce a jucat echipa catalană în ultimii 15 ani, iar rezultatele fie nu apar, ori când apar, de cele mai multe ori vin în urma unor prestații îndoielnice.

Barca are șase meciuri fără înfrângere

Jocul slab prestat de formația blaugrana a fost etalat și în ultima etapă, duminică, când în deplasarea de la Huesca, ultima clasată, Messi și colegii lui din atac nu au putut să producă decât un gol, și acela fiind opera unui mijlocaș, Frenkie de Jong.

E drept că față de prima parte a turului de campionat, atunci când Barcelona a câștigat doar două meciuri dintr-un interval de opt partide din La Liga (5-2 cu Betis și 4-0 cu Osasuna, ambele acasă), lucrurile s-au mai schimbat. Dacă între 17 octombrie și 5 decembrie s-au pierdut patru meciuri (0-1 la Getafe, 1-3 cu Real Madrid, 0-1 la Atletico Madrid și 1-2 la Cadiz), acum Barca a strâns șase meciuri fără înfrângere.

Patru dintre acestea sunt victorii și, chiar dacă în afara lui Sociedad (2-1) ceilalți adversari nu sunt nume importante (Valladolid – 3-0 , Levante 1-0), e totuși un progres. Totuși, egalurile de acasă cu Valencia (2-2) și Eibar (1-1) arată, totuși, dimensiunea degringoladei din tabăra catalană.

Bilbao joacă la “sub” acasă

Pentru Barcelona, miercuri este programată deplasarea la Bilbao, una din echipele care de-a lungul anilor i-a pus deseori probleme. Echipă de tradiție în Spania, singura de altfel care nu a retrogradat niciodată din La Liga alături de Real Madrid și Barcelona, Athletic traversează o perioadă gri.

Totuși, în ciuda problemelor de ordin sportiv, reprezentanta de frunte a Țării Bascilor și-a păstrat pedigree-ul când vine vorba de meciurile de acasă. Pe San Mames, Bilbao a obținut deja cinci victorii și se clasează astfel pe locul 6 în La Liga într-un clasament al jocurilor de pe teren propriu.

Secretul acestei forme se leagă mult de apărare, pentru că din cele opt meciuri, jumătate au fost terminate fără gol primit: 1-0 cu Elche, 2-0 cu Levante și Huesca și 4-0 cu Betis. Cealaltă victorie a fost un 2-1 cu Sevilla, în timp ce înfrângerile au venit în special atunci când atacul nu a funcționat: 0-1 cu Sociedad și Cadiz și 0-2 cu Celta.

După cum se observă, șase din opt meciuri pe care Bilbao le-a disputat pe teren propriu s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă, lucru care a devenit un obicei și la confruntările din ultimii ani cu Barcelona. Pentru că trendul este evident, ne așteptăm ca același lucru să se repete și miercuri seara, astfel că pronosticul pentru acest joc este “sub 2,5 goluri”.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele două meciuri ale Barcelonei s-au terminat cu maximum două goluri marcate, golaverajul fiind 2-1;
  • Patru din precedentele șase deplasări ale catalanilor în campionat s-au încadrat în pariul “sub 2,5 goluri” (golaveraj 6-5, deci o medie de 1,8 goluri pe meci în acest interval);
  • Bilbao a făcut meciuri de “sub 2,5 goluri” în ultimele patru etape din La Liga, când golaverajul este de 4-2, adică o medie de 1,5 goluri pe joc;
  • Cele mai recente șapte confruntări directe ale celor două s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă, perioadă în care golaverajul este 6-3 pentru Barcelona;
  • Ultimele șase întâlniri directe desfășurate la Bilbao au făcut câștigător pariul “sub 2,5 goluri”.