Meniu

19 Martie. Betis își face datoria, dar Levante nu marchează

VEDEM UN NOU GG LA SEVILLA?

Betis și Levante sunt în luptă pentru ultimul loc care asigură participarea în viitoarea ediție a Ligii Europa, dar alb-verzii au în mod clar prima șansă. Echipa lui Fekir și Canales trece printr-o formă bună, în ciuda înfrângerii din ultima etapă cu Sevilla (0-1), dar Levante este și ea pusă pe fapte mari, ‘dubla’ cu Atletico fiind elocventă în acest sens.

Dacă locurile de Liga Campionilor din La Liga par acontate deja de obișnuitele Barcelona, Real Madrid, Atletico și FC Sevilla, fronturile europene s-au despărțit astfel în La Liga. Din plutonul urmăritor, dacă poate fi numit așa, fac parte toate echipele până la locul 11, pentru că toate au șanse teoretice de a se prinde hora cupelor europene.

Betis revine în elită

Antrenată de Manuel Pellegrini, Betis Sevilla tinde să devină iar o echipă importantă în La Liga, după o perioadă oscilantă în istoria recentă. Alb-verzii au arătat bine încă de la începutul sezonului, atunci când pierdeau greu cu Real Madrid (2-3), dar prima parte a fost mai complicată. Astfel, în etapele 1-11, Betis nu a câștigat decât 12 puncte și situația nu mirosea iar bine.

Andaluzii s-au repliat însă în 2021 și, odată cu trecerea în noul an, jucătorii lui Pellegrini au început să strângă rezultate pozitive pe bandă rulantă. În cele 11 apariții pe teren din La Liga în acest interval, trupa din Sevilla a pierdut doar de două ori, cu Barcelona (2-3) și Sevilla (0-1). În rest, a obținut victorii în acest timp, cum ar fi cea cu Villarreal (2-1).

Levante devine mândria Valenciei

În sezoanele anterioare, Valencia era o obișnuită a cupelor europene, dar lipsa de investiții în formația 'liliecilor’ a obligat-o să se mulțumească doar cu supraviețuirea. În acest context, o nouă echipă din orașul de pe coasta de est a Spaniei își face loc printre fruntașele din La Liga și aceea este Levante.

În acest sezon, echipa roș-albastră din Valencia a obținut o serie de rezultate foarte bune, în frunte cu victoriile repurtate la Madrid atât cu Real (2-1), cât și cu Atletico (2-0). Levante a mai câștigat acasă și cu Sociedad (2-1), și cu Betis (4-3), în tur, semn că aceste performanțe nu sunt întâmplătoare. Succesele au apărut și în Cupa Spaniei, acolo unde roș-albaștrii au ajuns până în semifinale, dar Athletic Bilbao le-a barat drumul spre ultimul act.

Pentru că vorbim de două echipe ofensive, care marchează des, și la confruntarea de pe Benito Viillamarin ne așteptăm la goluri de ambele părți. Cota pentru GG este una bună, în jur de 1.65, acesta fiind și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • Levante a bifat pariul GG în 16 din precedentele 21 de meciuri;
  • 8 din ultimele 10 deplasări ale oaspeților a făcut pariul GG câștigător, 5 dintre acestea fiind și 3+;
  • 3 din precedentele 4 jocuri pe care Betis le-a disputat pe propriul teren au venit cu goluri de ambele părți;
  • Betis a făcut GG în 5 din cele 6 partide pe care le-a disputat pe propriul teren în campionat contra echipelor din prima jumătate a clasamentului;
  • Ultimele 3 confruntări directe au furnizat multe goluri. Toate au bifat pariul GG, iar golaverajul în acest interval este de 9-8 în favoare lui Levante.