Meniu

BEȘIKTAȘ ISTANBUL – FENERBACE ISTANBUL

ÎȘI CONFIRMĂ BEȘIKTAȘ SUPERIORITATEA DE PE HÂRTIE CONTRA LUI FENER?

Beliktaș are o mare șansă la titlu și o victorie cu Fenerbahce ar ajuta-o să profite de pasul greșit făcut de Galatasaray cu Rizespor și să se detașeze în vârful clasamentului față de cele două rivale. Pentru Fener, deplasarea pe terenul ‘vulturilor’ pare a fi ultima șansă la trofeul suprem din fotbalul turc, dar gazdele par pregătite.

Cu două meciuri mai puțin disputate față de Galatasaray și cu unul față de Fenerbahce, Beșiktaș are deja avans în fruntea Super Lig. Față de viitoarea adversară are 5 puncte diferență, în timp ce de roș-galbeni îi separă momentan două puncte. În ultimele 6 runde, Beșiktaș a avut un traseu perfect, ultimele două runde venind cu două victorii importante, cu Gaziantep (2-1) și în deplasarea la campioana Bașakșehir (3-2).

De partea cealaltă, Fenerbahce a avut probleme în acest sezon cu cele două mari rivale. Cu Beșiktaș a pierdut meciul tur în mod spectaculos (3-4), în timp ce cu Galatasaray nici măcar nu a putut marca (0-1 acasă și 0-0 în deplasare. În precedentele 5 runde de campionat, formația la care joacă și Mesut Ozil a obținut doar 7 puncte, după ce s-a încurcat și cu Antalyaspor (1-1), și cu Genclerbirligi (1-2),și cu Goztepe (0-1).

Pentru că e diferență și în privința formei, și a confruntărilor directe, ne așteptăm ca Beșiktaș să se impună. Cum era de așteptat, o victorie a gazdelor cu rivala Fenerbahce ne-ar aduce o cotă bună, de 2.20.

PUNCTE CHEIE:

  • Beșiktaș este cea mai în formă echipă din campionat, cu 6 victorii consecutive și un golaveraj de 13-4;
  • ‘Vulturii’ au un succes mare în partidele disputate pe teren propriu, acolo unde au strâns 11 victorii în precedentele 12 meciuri;
  • Gazdele rămân cea mai bună formație din Turcia în jocurile de pe teren propriu, acolo unde au câștigat 24 de puncte din 42 posibile și au primit doar 8 goluri, cea mai bună defensivă din campionat;
  • Fenerbahce traversează o perioadă mediocră, cu 3 înfrângeri, două egaluri și 3 victorii;
  • Oaspeții nu au câștigat niciunul din cele 3 confruntări cu rivalele de deasupra. Are două înfrângeri și un egal în jocurile din acest sezon cu Beșiktaș și Galatasaray;
  • Beșiktaș are un ascendent moral în fața viitoarei adversare grație celor două victorii obținute în ultimele confruntări directe, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 6-3.