Meniu

28 Decembrie: Se împiedică iar Beșiktaș cu Siva?

REUȘEȘTE SIVASSPOR UN NOU MECI MARE CU BEȘIKTAȘ?

Sivasspor a reușit să își revină după ce în prima parte a campionatului a fost deraiată de programul încărcat cu meciurile din Europa League. Oaspeții au luni o deplasare care în ultimii ani le-a priit, la Beșiktaș, una din echipele în formă ale Turiciei, dar care a arătat și slăbiciuni, motiv pentru care considerăm că riscul unui “X2” poate să merite investiția.

Sezonul trecut, cele două combatante ale meciului de față au fost despărțite de doar două puncte la final, avantaj pentru Beșiktaș, cele două terminând pe pozițiile 3 și 4 în clasament. Gazdele formează, cu siguranță, echipa mai experimentată, dar acest aspect nu funcționează prea des drept garanție pentru un rezultat bun.

Sivas a ieșit de la retrogradare

Până în urmă cu două săptămâni, Sivasspor era în zona retrogradării și nu părea că va ieși curând de acolo, mai ales că jocul nu părea să o ajute. Lucrurile au intrat însă pe făgașul normal odată cu eliminarea din Europa League, acolo unde au împărțit grupa cu Villarreal, Maccabi Tel Aviv și Qarabg.

Odată încheiate conturile pe plan european, oaspeții de luni s-au putut concentra doar pe campionat, iar asta s-a văzut. Cele opt puncte obținute după nouă etape s-au transformat în 17 acum, după ce în precedentele patru runde ale Super Lig, Sivas a făcut două egaluri (1-1 la Trabzon și 0-0 cu Alanyaspor) și a obținut două victorii (1-0 la Konya și 3-1 acasă cu Genclerbirligi).

Beșiktaș forțează podiumul

Adversara de luni are parte de un sezon bun, după ce a ieșit și ea rapid din Europa League. Trupa antrenată de celebrul Sergen Yalcin a strâns opt victorii și un egal din 13 meciuri și cu o zestre de 25 de puncte ocupă un confortabil loc 4.

“Vulturii” s-au descurcat excelent cu echipele importante ale campionatului, meciuri care au fost adevărate spectacole. După un 3-1 în prima rundă cu vicecampioana Trabzonspor, Beșiktaș a mai obținut două victorii de răsunet: 3-2 cu Fenerbahce și 4-3 cu Bașakșehir. În ultimele șase etape, singura care a reușit să o învingă pe multipla campioană a Turciei a fost Alanyaspor, care a trecut de alb-negri cu 2-1.

În ciuda formei lui Beșiktaș, Sivasspor a fost tot timpul o nucă tare de spart și e de așteptat ca același lucru să se întâmple și acum, mai ales că cifrele susțin un asemenea deznodământ. Dacă luăm în considerare și cota de minimum 2.00 care se oferă pentru un meci în care gazdele nu câștigă, e clar că riscul pe care un asemenea pariu îl presupune are totuși o bază matematică, pe lângă cea sportivo-istorică.

PUNCTE CHEIE:

  • Sivasspor are patru meciuri consecutive fără înfrângere, din care ultimele trei sunt victorii. Golaverajul în acest timp este 5-1;
  • Oaspeții nu au pierdut niciun meci jucat în deplasare în acest campionat, acolo unde au strâns trei victorii și trei egaluri, iar golaverajul pe acest segment este 9-5;
  • Sivasspor a câștigat ultimele trei deplasări la Istanbul contra lui Beșiktaș. În acest interval, golaverajul este 5-2;
  • Beșiktaș a pierdut cele mai recente trei confruntări directe cu Sivas (golaveraj 6-1 în perioada indicată);